Ideale omstandigheden triatlon
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl

Ideale omstandigheden triatlon

  •   18 keer gelezen   Sport

Leidschendam - Het water had volgens sommige deelnemers wel wat warmer mogen zijn, maar voor de rest viel er niets te klagen bij deze vijfde MidzomeravondTriathlon in recreatiegebied Vlietland, die georganiseerd werd door Duursportvereniging TTL uit Leidschendam. Met zo’n 20 graden en een vriendelijke zonnetje waren het ideale weersomstandigheden om de sportieve strijd aan te binden.

Om half zeven loste wethouder Gregor Rensen het startschot voor de jeugdtriatlon (250m zwemmen, 14km fietsen, 2,5km hardlopen). Zo’n 40 middelbare scholieren, grotendeels afkomstig van scholen in de omgeving, maakten kennis met deze uitdagende Olympische sport. Ruim een uur erna kon de wethouder de prijzen uitreiken.

Bij de meisjes won Claire van Dijk van de Dalton uit Voorburg, gevolgd door Daphne de Leener (British School, Voorschoten) en Vivian Witkamp (Dalton, Voorburg). Bij de jongens was er een volledig Brits podium. Max Mahoney, Sion Kirby en Jack Griffin (allen British School, Voorschoten) werden respectievelijk 1,2 en 3.

De prijs voor de sportiefste school ging naar het Veurs Lyceum uit Leidschendam die maar liefst 17 leerlingen op de been wist te brengen. De snelste school was de Dalton uit Voorburg.

Goud voor jong talent

Bij de volwassenen was het deelnemersveld zeer gevarieerd. Zowel snelle triatleten als recreanten hadden ook dit jaar weer de weg gevonden naar Vlietland om op deze vrijdagavond mee te doen aan de 1/8 triatlon (500m zwemmen, 28km fietsen, 5km hardlopen).

Bij de mannen was het goud voor het jonge talent Niels Strijk die ruim een minuut voorsprong wist op te bouwen op ervaren triatleet Casper v.d. Burgh. De jonge Voorburger Mitchell Kloosterman leverde een knappe prestatie door beslag te leggen op het brons.

Bij de vrouwen ontspon zich een strijd tussen Nienke Dijk en talent JipVeelenturf, die Nienke met een kleine minuut voorsprong in haar voordeel wist te beslechten. Derde werd Esther Geerlings van triatlonvereniging De Zijl uit Leiderdorp.

De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagd evenement dat mede tot stand kwam dankzij de grote inzet van zo’n 50 vrijwilligers en de bijdrage van twee grote sponsors :Kab Accountants en Belastingsadviseurs en Vlietland B.V.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten

Poll

Ik ben gelukkig in de liefdeReageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>