Merel Knetemann viel in de eerste helft uit met een ernstige knieblessure. (foto: Nicoline de Bakker)
Merel Knetemann viel in de eerste helft uit met een ernstige knieblessure. (foto: Nicoline de Bakker)

Nieuwe stunt Avanti/Post Makelaardij blijft uit

Sport 1.218 keer gelezen

Avanti/Post Makelaardij is er niet in geslaagd de eerdere stunt tegen play-off kandidaat TOP een passend vervolg te geven. In Sassenheim kwamen de blauwwitte korfballers er niet aan te pas (26-17 verlies).

De formatie van trainer Henk Jan Post was nog wel vol vertrouwen naar de Bollenstreek afgereisd. Net zoals bij de ruim 150 meegekomen supporters lag de eerdere puntendeling tegen TOP en de uitstekende prestatie tegen koploper AW, vorige week, nog vers in het geheugen. 

Maar daar waar de twee fanatieke supportersgroepen aan elkaar gewaagd waren, was dat binnen de lijnen dit keer heel anders. Avanti kon zich niet ontworstelen aan de verdedigende druk en kwam nauwelijks aan serieuze kansen toe. Slechts 36 keer werd er in de eerste helft op de korf geschoten. Het leidde tot een 8-2 voorsprong voor TOP, die gelukkig voor Avanti tot de rust niet verder opliep (11-5).

De onderbreking leek Avanti goed te doen. Met Tom Snaphaan terug binnen de lijnen na lang blessureleed, vocht het team zich terug tot 13-11. Maar na een time-out van de thuisclub scoorde die drie keer op rij en was de opstanding voortijdig beëindigd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant