Nikki van Trigt geflankeerd door haar trotse ouders na haar 250ste wedstrijd in Avanti 1. (foto: Aleid Auwerda)
Nikki van Trigt geflankeerd door haar trotse ouders na haar 250ste wedstrijd in Avanti 1. (foto: Aleid Auwerda)

Nikki van Trigt 250 wedstrijden in hoofdmacht Avanti/Post Makelaardij

Sport 1.310 keer gelezen

Korfbalster Nikki van Trigt vierde afgelopen zaterdag haar 250ste optreden in het eerste van Avanti/Post Makelaardij en liet iedereen met een blauw-wit-hart van dat feestje meegenieten. Met haar team liet ze tegenstander Mid-Fryslân alle hoeken van sporthal De Viergang zien: 27-22.

Nadat Avanti eerder in Friesland nog kansloos met 34-22 op de broek had gekregen van de mede-debutant in de Korfbal League 2, waren de rollen nu omgekeerd. Na een snelle 4-0 start, leidde Avanti halverwege de eerste helft met 8-2 en had aanvoerster Nikki van Trigt nog een mijlpaal bereikt: haar 400ste doelpunt in Pijnackerse dienst. 

Bij een 16-10 stand zochten beide ploegen de kleedkamers op. Avanti had voor die 16 goals slechts 56 pogingen nodig, maar de vraag was of de thuisclub dat in de tweede helft kon volhouden.

Daarin kwam Mid-Fryslân wel beter uit de startblokken, maar kon het niet voorkomen dat Avanti uitliep naar een ongekende voorsprong van negen goals bij 22-13. Die aanvallende scherpte kon niet tot het einde worden volgehouden, maar de klinkende overwinning kwam niet meer in gevaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant