Luc van Steenbergen zoekt een gaatje in de verdediging van Habo. (foto: Mieke van Veen)
Luc van Steenbergen zoekt een gaatje in de verdediging van Habo. (foto: Mieke van Veen)

Handbalheren van Oliveo doen goede zaken in Het Nest

Sport 935 keer gelezen

Dames 1 van Oliveo Handbal trad zaterdag thuis op tegen het sterke Roda uit Rotterdam dat net als Oliveo in de top drie staat in de Hoofdklasse. Er waren dus dure punten te verdelen. Oliveo startte met een ijzersterke 6-0-verdediging die erop gericht was Roda’s sterkste speelsters te elimineren.

De snelle breaks van Oliveo zorgden voor een kleine voorsprong bij rust. Daarna kon Oliveo de snelle breaks niet meer verzilveren waardoor Roda op voorsprong kwam. Met vertrouwen in eigen kunnen, bogen de Oliveodames de spannende wedstrijd om die eindigde in een gelijkspel van 23-23.

Heren 1 speelde daarna tegen Habo uit Boekel, een team dat in de Tweede Divisie net iets boven Oliveo stond. Het was zaak om niet te verliezen. Vanaf het eerste fluitsignaal was Oliveo de bovenliggende partij; het liet het publiek prima handbal zien. Scherp in de afsluiting en met veel snelheid werd Habo’s verdediging stuk gespeeld en de Oliveoverdedigers ontregelden Boekels aanvalsspel. Na een wat aarzelende start ontwaakte Oliveo; met rust was het 16-10. Daarna was de ploeg van De Waal & Lorist ongenaakbaar en het hield met 32-21 de punten thuis. Zaterdag 2 december spelen de selecties weer thuis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant