Afbeelding

DSVP start met veel balbezit, maar benut dit niet optimaal

Sport 1.119 keer gelezen

DSVP begon de wedstrijd met aanzienlijk balbezit, maar slaagde er niet in dit effectief te benutten. In de loop van de eerste helft werden op het middenveld enkele duels verloren, culminerend in een moment rond de 30e minuut waarbij de bal vanaf de zijkant werd voorgegeven.

Ongelukkig genoeg werd de bal door een DSVP-speler ongelukkig doorgekopt, waarna deze voor de voeten van de spits van PGS belandde. In een een-op-een situatie met Bjorn maakte de spits geen fout en bracht PGS op voorsprong.

DSVP herstelt en komt op gelijke stand na rust

Vijf minuten na de rust wist DSVP zich te herstellen en kwam het op een 1-1 gelijke stand. Bauke Beerda stuurde Rowdi Nobbe op links weg, waarbij de keeper werd uitgespeeld en Rowdi de bal voor de achterlijn voortrok. Rick de Bruijn behield zijn kalmte en schoot de bal prachtig in de linkerbovenhoek, resulterend in een fraai uitgespeeld doelpunt.

Ondanks het enthousiasme van de toeschouwers, waarvan er mogelijk meer van DSVP waren dan van PGS Vogel, ging DSVP geleidelijk mee in het spel van PGS, wat resulteerde in minder georganiseerd voetbal van DSVP.

Uiteindelijke valkuil voor DSVP in slotfase

Naar het einde van de wedstrijd toe leek een 1-1 gelijkspel een acceptabele eindstand te worden. Echter, in een herhaling van vorige week viel DSVP in dezelfde val. Een iets te gretige aanval van DSVP werd afgestraft door een uitval van de ingevallen rechtsbuiten van PGS, die de bal krachtig binnenschoot, waarmee de eindstand op 2-1 kwam.

Vooruitblik op de volgende wedstrijd

Aanstaande zaterdag staat DSVP voor een nieuwe uitdaging, waarbij ze thuis zullen spelen tegen de periodekampioen Graaf Willem VAC. Het belooft een spannende confrontatie te worden waar DSVP zal streven naar een beter resultaat.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant