Bob Ruigrok in actie tijdens de tweede helft, op de achtergrond Noah Boer, die zaterdag de score had geopend.
Bob Ruigrok in actie tijdens de tweede helft, op de achtergrond Noah Boer, die zaterdag de score had geopend.

Zwaarbevochten, maar verdiende zege Oliveo

Sport 1.189 keer gelezen

Voor het gepromoveerde Oliveo was het een weerzien met Hillegersberg. Waar de verdedigende linies achterin goed op orde waren tegen de lastige aanvallen van beide teams, bleek het de formatie van Willem van der Smit te zijn die in de 41e minuut de leiding nam. Een voorzet met links van Max Huurman werd door Noah Boer volgens het boekje tegendraads ingekopt. 

Niet veel later kreeg diezelfde Boer een goede kans om met zijn linkervoet de marge voor rust te verdubbelen, maar de uitstekende keeper van Hillegersberg redde knap. In de tweede helft ging het voetbalgevecht door, en na elf minuten viel de tweede en laatste treffer van de wedstrijd. Een hoekschop van Noah Boer werd bij de eerste paal met buitenkant links in het doel gewerkt door Nick Toussaint, die goed voor zijn man en de keeper kwam, een prachtige goal. Daarna ging Hillegersberg op zoek naar de aansluiting, voornamelijk door de lange bal te hanteren. Dit gaf Oliveo meer ruimte, maar de aanvallers verzuimden gebruik te maken van de extra ruimte die daardoor ontstond. Al met al was het een moeizame, maar verdiende overwinning voor Oliveo. 

“Hillegersberg heeft een heel stugge ploeg, maar wij geven weinig weg en zijn effectief voor het doel,” oordeelde trainer Willem van der Smit. Dankzij de 0-2 overwinning is Oliveo de trotse lijstaanvoerder in de nog jonge competitie. Aanstaande zaterdag gaat Oliveo op bezoek bij het ooit zo roemruchte DHC. De aftrap in het stadion aan de Brasserskade is om 15.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant