Afbeelding

DSVP behaalt belangrijke overwinning

Sport 1.205 keer gelezen

Nog voordat de klok een volledige ronde had gedraaid, lag de bal al achter keeper Johan de Ruijter, en stond DSVP met 1-0 voor. Luuk Marskamp, de “gelegenheidsspits”, maakte de 1-0 na een pass van Joey Zonneveld, waarbij hij knap zijn man voorbijging.

DSVP begon de wedstrijd met zes spelers op de bank, waaronder enkelen die niet de volledige wedstrijd konden spelen. Hierover later meer.

Nog voordat de klok een volledige ronde had gedraaid, lag de bal al achter keeper Johan de Ruijter, en stond DSVP met 1-0 voor. Luuk Marskamp, de “gelegenheidsspits”, maakte de 1-0 na een pass van Joey Zonneveld, waarbij hij knap zijn man voorbijging.

DWO liet zich uiteraard niet ontmoedigen door deze snelle achterstand. Tot aan de zestienmeterlijn verdedigde DSVP goed, maar daar liepen veel aanvallen vast, deels door slordig spel. DSVP had bijna de tweede treffer te pakken met een ingestudeerde vrije trap van Yassien Abdelaal en Rowdi Nobbe, maar uiteindelijk redde de keeper met zijn benen, resulterend in een hoekschop voor DSVP, die echter niets opleverde.

Binnen het kwartier werd het toch 1-1. Chadion Melfor soleerde voorbij drie verdedigers, waarbij hij uiteindelijk gestuit werd door Robin van der Burg ten koste van een strafschop. JP. Nocento benutte de strafschop en bracht de stand op 1-1.

Na twee afgekeurde doelpunten van DWO en een schot op de paal, ontsnapte DSVP aan een achterstand. De ruststand was 1-1.

In de tweede helft kwam Franco van Rheenen in het veld voor Robin Wenteler, wat zorgde voor meer wilskracht bij DSVP en een scherpere baljacht. DWO probeerde opnieuw te combineren, maar zoals in de eerste helft werd het spel slordig afgewerkt. Dit leidde tot irritaties en enkele opstootjes, die scheidsrechter Mike van Dam goed onder controle hield.

Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd kwamen twee spelers in het veld die nog geen hele wedstrijd konden spelen, namelijk Eduard Jones en Nick van der Eijk. Deze twee spelers zouden de rest van de wedstrijd beïnvloeden. Maar eerst kreeg DWO een uitgelezen kans, maar invaller Kael Zulu schoot vrij voor het doel over. Daarna kwam DWO met tien man te staan, omdat J.P. Nocento zijn tweede gele kaart en dus rood kreeg.

Nog geen twee minuten later maakte Eduard Jones via een kluts de 2-1. DWO kreeg nog twee vrije trappen, maar die gingen ver over. Vlak voor het eindsignaal scoorde DSVP de 3-1. Uit een doelschop van Björn Benard kwam de bal bij Joey Zonneveld, die ver achter de verdediging van DWO stond (iedereen dacht aan buitenspel, maar uit een doelschop kun je niet buitenspel staan), en hij gaf de bal voor aan Nick van der Eijk bij de tweede paal, die kon scoren.

Kort daarna floot scheidsrechter Mike van Dam voor het einde van de wedstrijd. Zo behaalde DSVP de eerste overwinning in de competitie en voegde de eerste punten toe aan hun totaal. Zaterdag speelt DSVP opnieuw thuis, dit keer tegen Concordia uit Delft, dat nog geen punten heeft verloren.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant