Afbeelding

Oliveo boekt klinkende overwinning bij entree in de zaterdag 2e klasse

Sport 1.120 keer gelezen

Afgelopen zaterdag begon de competitie in de 2e klasse D voor Oliveo met de thuiswedstrijd tegen Sportclub Monster. Beide clubs zijn het afgelopen seizoen kampioen geworden in de 3e klasse. Oliveo is teruggekeerd op het niveau waarvan ze drie jaar geleden afscheid namen in de zondagcompetitie.

En wat een entree werd het. Niet iedereen zal de 1-0 hebben gezien. Al na 18 seconden stond de 1-0 op het scorebord dankzij een doelpunt van Jeffrey Paanakker. Tien minuten later verdubbelde Noah Boer de voorsprong vanaf de elfmeterstip, na een overtreding op Bob Ruigrok. Tussendoor schoot Oliveo via Nick Toussaint ook nog een bal op de onderkant van de lat, die aan de verkeerde kant van de doellijn terugstuiterde.

Na de 2-1 van sc Monster door Jordi van Maanen was het Bob Ruigrok die vlak voor rust het verschil weer op twee goals bracht. Zijn voorzet van rechts wapperde wat gelukkig over de keeper in de verste kruising.

Meteen na de rust kwam sc Monster weer dichterbij. Ruben de Groot scoorde uit een corner. Met deze 3-2 werd het weer spannend en zocht Monster naar de gelijkmaker. Maar na knap voorbereidend werk van opnieuw Bob Ruigrok, scoorde Nick Toussaint de 4-2 en was het gedaan met de tegenstand van de ploeg uit Monster. Max Huurman schoot in de 68e minuut de 5-2 achter de goalie van Monster, en Noah Boer bepaalde met zijn tweede treffer, een schot van randje zestien, de eindstand op 6-2.

Voor het team van trainer Willem van der Smit was het een mooie overwinning, die misschien wat ruim uitviel gezien het spelbeeld. Maar iedereen, ook de supporters van Monster, waren het erover eens dat Oliveo een leuk, fris en met veel energie spelend team is. Na afloop bleef het nog lang gezellig op de club waar voor een hapje en een drankje was gezorgd.

Volgende week speelt Oliveo uit bij v.v. Hillegersberg. Aftrap is om 15.00 uur.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant