Afbeelding

DSVP had het lastig

Sport 997 keer gelezen

Bij het Haagsche HMSH werd het DSVP lastig gemaakt om hun eigen spel te spelen. Al in de 4e minuut leek HMSH op een 1-0 voorsprong te komen, maar de doelpuntenmaker bleek buitenspel te staan. DSVP probeerde op te bouwen en de voorhoede te bereiken, maar het was HMSH dat regelmatig deze opbouw verstoorde en zo de controle overnam. Zo snelde de HMSH-voorhoede met de veroverde bal richting Bjorn, maar Bjorn was niet te passeren en hield deze doelkans tegen.

Na 17 minuten kreeg DSVP de eerste grote kans, door middel van een corner van Rowdi moest de HMSH-doelman er alles aan doen om deze weg te tikken. Ook was daar de kans van Cedric vd Meer die zijn hoofd tegen een nieuwe cornerbal van Rowdi bracht en de bal net over kopte. Ook Bauke kopte net naast uit een corner, zo was de druk voor het HMSH-doel groot.

Het spel bewoog echter zeer snel en HMSH wist de bal ook snel weer te veroveren en richting het DSVP-doel te brengen. De snelle aanvallen van HMSH waren zeer dreigend en bijna funest, maar Bjorn stond daar enorm zelfverzekerd het doel te verdedigen. Ook kreeg Rick de Bruijn nog een enorme kans voor het HMSH-doel, maar het krijgen van controle over de bal duurde te lang waardoor het schot werd gekraakt.

Dan kwam HMSH er door het midden heel snel uit en stevende de aanvaller rechtstreeks op Bjorn af en passeerde de bal rechts in het doel, 1-0. Cedric vd Meer leek heel snel hierna de 1-1 te maken via een slimme boogbal, maar de scheidsrechter besloot dat Cedric buitenspel stond. Ook de vrije trap van Rowdi en de vrije trap van Rick wist de HMSH-keeper te pakken, het zat DSVP niet mee.

Rust
DSVP leek steeds meer moeite te hebben om elkaar te bereiken, terwijl HMSH elkaar steeds beter wist te vinden. Er moest iets gebeuren en zo kwamen Stan en Joey in het veld.

Enkele momenten later schoot een speler van HMSH (die vorig seizoen bij DHL speelde en op dezelfde wijze wist te scoren) van geruime afstand over Bjorn en plofte de bal in het DSVP-doel, 0-2.

DSVP werkte hard maar slaagde er niet in voldoende controle over het spel te krijgen. Wel was er wat meer beweging in de voorhoede te zien en gingen DSVP-aanvallen dreigender worden. Zo werd Joey neergehaald in het 16-metergebied van HMSH, maar de scheidsrechter besloot dat deze overtreding te licht was voor een penalty.

Het laatste kwartier was alleen DSVP in de aanval en uiteindelijk was het Joey die de 2-1 maakte. Hij tikte de bal naast de HMSH-keeper in de linkerhoek. Nog een paar minuten te gaan en DSVP ging ervoor. Wederom kreeg Joey een kans op een voorzet van Bryce, maar de HMSH-keeper bleek er niet te zijn om vliegen te vangen. Zo eindigde deze wedstrijd.

Zaterdag speelt DSVP thuis om 14:30 tegen DWO.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant