Foto: Sander de Hollander
Foto: Sander de Hollander

RKDEO wint openingswedstrijd competitie

Sport 1.290 keer gelezen

RKDEO heeft afgelopen zondag haar openingswedstrijd in de eerste klasse in Den Haag tegen TAC’90 gewonnen, met een score van 1-2. Hoewel TAC’90 werd beschouwd als een titelkandidaat, slaagde RKDEO erin om de overwinning binnen te halen.

In de beginfase van de wedstrijd ging het spel snel op en neer, maar RKDEO had de betere kansen. Na iets meer dan vijftien minuten spelen leverde een voorzet van Dylan Boapeah aan Thomas Aangenendt een corner op, nadat de bal via een voet van een TAC’90-speler en de kruising ging. Uit deze corner, genomen door Olaf Kramer, wist Daniel Prieto recht voor het doel te scoren, waardoor de ruststand op 0-1 kwam te staan.

In de tweede helft liet RKDEO zien dat ze alle schroom als debutant in de 1e klasse hadden afgeworpen en speelden ze zeer aantrekkelijk. Op het uur verdubbelde RKDEO haar voorsprong. Izzy Rosini schoot de bal naar voren, Fabian Pak liet de bal lopen, en Sven van Noppen pikte de bal op. Hij zag dat keeper van Wijk voor zijn doel stond en passeerde hem met een lob, waardoor de score op 0-2 kwam.

Met nog tien minuten op de klok kreeg TAC’90 echter onterecht een penalty. Bij een aanval in het strafschopgebied werd Tomas Prieto op zijn enkels getrapt door Mounir Faloun van TAC’90, waardoor Prieto struikelde tegen Mert Dogrusoz. De scheidsrechter zag alleen de struikelpartij van Tomas Prieto en kende onterecht een penalty toe. Aanvoerder Labordus benutte de penalty en bracht de score op 1-2, wat tevens de eindstand van de wedstrijd was.

Aanstaande zaterdag speelt RKDEO haar eerste thuiswedstrijd tegen Den Hoorn, met de aftrap om 15.00 uur. Wedstrijden tegen Den Hoorn staan bekend om hun sfeer, en de steun van het publiek wordt uiteraard zeer op prijs gesteld.


Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant