De wethouder en het oudste lid openden zaterdag het nieuwe hoofdveld van Avanti.
De wethouder en het oudste lid openden zaterdag het nieuwe hoofdveld van Avanti.

Nieuwe velden Avanti in gebruik genomen

Sport 1.129 keer gelezen

Voorafgaand aan de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe veldseizoen van Avanti tegen KVS uit Scheveningen hebben wethouder Marieke van Bijnen en het oudste lid van de club het nieuwe hoofdveld pal voor het terras en de kantine geopend.

Het oude hoofdveld was na een jaar of vijftien meer dan afgeschreven. Soms moest het met ductape bij elkaar gehouden worden. Bij wijze van spreken. Het nieuwe hoofdveld is een slag gedraaid, zodat er vanaf het terras gezien niet van voor naar achter wordt gespeeld maar heen en weer van links naar rechts. Het publiek kan nu dus de wedstrijden vanaf dat standpunt veel beter volgen.

Lekker vol
Het zat zaterdag 9 september dan ook meteen lekker vol, daar op het terras van het altijd gezellige Avanti. Normaal gesproken zou sportwethouder Peter Hennevanger het veld hebben geopend, maar die was met het Nederlands voetbalelftal richting Dublin. Dat is zijn grootste hobby: overal en nergens het Nederlands elftal volgen. Wethouder Marieke van Bijnen verving hem graag.

Vlak voordat het eerste team aan de wedstrijd begon, werd de wethouder verwelkomd door bestuurslid vrijwilligers Cindy van Wijk. De wethouder feliciteerde Avanti met de nieuwe velden maar ook met de groei van de vereniging die volgens haar informatie de gezelligste korfbalclub van Nederland is. Het moet gezegd: het is altijd sfeervol en leuk bij deze vereniging waar ook altijd een enorme aanwas van jeugd is.

Oudste lid
De wethouder riep het oudste lid erbij om het veld te officieel voor geopend te verklaren. Dat oudste lid is Piet Franke, een Pijnackernaar die 79 jaar is en al lid was voor de oprichting. Hoe dan dat, zal de lezer zich afvragen. Nou, voordat zestig jaar geleden Avanti werd opgericht had voetbalclub DSVP al een korfbaltak en daar korfbalde Piet altijd al. De club bestaat dus zestig jaar en ook dat zal uitgebreid gevierd gaan worden.

Piet Franke vertelde op het nieuwe hoofdveld tegen de wethouder dat hij het complex van de club bijna niet meer herkende toen hij een week eerder weer eens kwam kijken. Hij is er overigens bij iedere thuiswedstrijd van het eerste team. De hele situering en ligging van de velden was zo veranderd dat Piet met zijn ogen stond te knipperen.

Er zijn nu drie kunstgrasvelden op maat die achter elkaar liggen. Achter het hoofdveld liggen er nog twee. En links daarvan, vanaf het terras gezien, zijn nog twee ruime pupillenvelden en een beachkorfbalveld. De drie achter elkaar gelegen velden voldoen precies aan de gewijzigde maatvoering. Buitenkorfbalvelden hebben namelijk dezelfde afmetingen gekregen als de ‘zaalvelden’ binnen.

De vereniging staat dus voorlopig helemaal gesteld voor de toekomst. Toen Avanti en KVS al op volle kracht met elkaar de strijd aangingen, vertelde Cindy van Wijk nog even dat de het ledental van de club in de lift zit. Tijdens de coronaperiode was er begrijpelijkerwijs een lichte terugval, maar nu zit het ledental weer boven de 600.

Avanti is ook een club waar gezelligheid en prestatie elkaar niet bijten maar juist versterken. Je kunt er op ieder niveau lekker spelen. De hoogste teams spelen op een hoog niveau. Het eerste team speelt op het veld in de ereklasse. Dat is het hoogste niveau. In de zaal is het eerste team naar de 2e korfballeague gepromoveerd en dat is het een na hoogste niveau van Nederland.

Dat Avanti ook een gezelligheidsclub is blijkt niet alleen tijdens de wedstrijden maar ook erna. Al jaren heb je bij de club het fenomeen ‘Herrie in de keuken’. Dat houdt dat bij toerbeurt een team voor de hele club het avondmaal bereidt. Deze keer ging dat onder leiding van Jolanda van Wijk - ook bekend als gastvrouw van de Kerk Delfgauw - die zaterdag al in alle vroegte de ingrediënten van het maal aan het verzamelen was. Elders in deze krant het verslag van de allereerste officiële wedstrijd op het nieuwe veld die Avanti 1 heeft gewonnen. (SO) 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant