Afbeelding

RKDEO wint met moeite van degradant Full Speed, maar pakt wel plek in de nacompetitie

Sport 1.556 keer gelezen

Nootdorp - Vorige week dinsdag werd het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Full Speed uitgespeeld. Met de klok op 13 minuten bij een 0-1 stand werd begonnen met een achterbal aan de kant van het Full Speed doel. De 22 spelers waren hetzelfde als afgelopen zaterdag, de man met de fluit was Cor van Elswijk en de assistent scheidrechter aan de kant van Full Speed was ook een nieuw gezicht. Eigenlijk was het eenrichtingsverkeer en de wedstrijd van de gemiste kansen. Achteraf voldoende om een plek in de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse veilig te stellen.

Zoals gezegd de wedstrijd van de gemiste kansen. De bedoeling was natuurlijk om de 0-1 voorsprong die afgelopen zaterdag al in de tweede minuut werd behaald veilig te stellen en de overwinning binnen te halen. Na de resultaten van afgelopen zaterdag was de tegenstander Full Speed definitief al gedegradeerd en had RKDEO al voldoende voorsprong op de ranglijst om aanspraak te maken op de vervangende periode titel van de kampioen FC Skillz.

Eigenlijk waren de kansen voor RKDEO te veel op hier in het verslag op te noteren. Alleen het tweede doelpunt is te vermelde waard. Tomas Prieto ziet Olaf Kramer zich op de rand van de 16m bevinden speelt hem aan, Kramer draait weg van zijn tegenstander en kan vrij richting doel van keeper Reinder Pul gaan en scoren, 0-2.

Ook in de tweede helft stond het vizier niet scherp. Niet van de spitsen, de middenvelders en de opkomende verdedigende man, alle kansen werden of zelf om zeep geholpen of er stak net een voetje van een Full Speed speler tussen of keeper Reinder Pul werkte de bal tot corner.

Een van de weinige kansen van Full Speed was een verkeerde trap van RKDEO keeper Huub Koning die de bal voor de voeten van Full Speed Lucas van der Kolk legde die vrij kon schieten voor open doel maar de bal grandioos verkeerd raakte en ruim naast zeilde.

Een van de grote kansen voor RKDEO was wel de trap van Tommy Simonis vanaf de middenlijn richting Full Speed doel maar keeper Pul was op tijd terug in zijn doelgebied en kon de bal in ontvangst nemen.

Na de wedstrijd kregen de mannen van trainer Wesley Epskamp nog wel een bosje bloemen wegens het behalen van de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse en moest verplicht gelachen worden voor de foto want van echte vreugde was even geen sprake.