Afbeelding

Sporten voor het goede doel, met de hele familie!

Sport 950 keer gelezen

Nootdorp - Zondag 15 mei 2022, wandelen of fietsen vanaf de IJsclub in Nootdorp; de gehele opbrengst komt ten goede aan Ronald McDonald Huis Den Haag en de Huiskamer in Delft.

Joyce van der Helm, assistent-manager van Ronald McDonald Huis Den Haag en de Huiskamer in Delft vertelt; “Een actie voor families, door families! Het past helemaal bij ons doel!” Op zondag 15 mei 2022 wordt er bij de IJsclub in Nootdorp namelijk een hele gezellige dag georganiseerd. Springkussens, kraampjes en spelletjes voor de kinderen. Alles is aanwezig om er een hele gezellige dag van te maken. En de gehele opbrengst gaat naar het goede doel.

In Ronald McDonald Huis Den Haag logeren gezinnen van wie een kindje is opgenomen in het Juliana Kinderziekenhuis. Tijdens opnames voor langere of kortere tijd kunnen ouders opladen om de zorg vol te houden. “Onze vrijwilligers helpen het leven door te laten draaien als de wereld van onze gasten door een ongeluk of ziekte even stil lijkt te staan.” In het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft komen ouders tot rust in de Huiskamer. Hier ondersteunen nog eens 35 vrijwilligers de ouders en de verpleging op de Kinderafdeling. 

‘De Haagse Mopjes’ zijn de sportiefste vrijwilligers van Ronald McDonald Huis Den Haag! Op 25 en 26 juni 2022 gaan zij namelijk 120 km wandelen in 24 uur om geld op te halen voor het Huis en de Huiskamer. Zij doen mee aan de HomeWalk. Om hun startgeld te verzamelen organiseren ze deze leuke dag. Sylvia: “Je kunt met het hele gezin deelnemen aan de familiespeurtocht door de Dobbeplas en het Speelbos. Maximaal 2,5 tot 3 km wandelen dwars door het groen en onderweg is er van alles te beleven. Leuk voor jong en oud of met verschillende generaties samen!” De kinderen ontvangen een goodiebag én een beloning na het voltooien van de tocht. Liever iets langer onderweg? Er is ook een wandeltocht van 12 kilometer. 

Voor de wielrenners en sportieve fietsers uit de regio heeft HomeRide Fietsteam ‘De Haagse Annies’ iets bedacht; “Op 25 en 26 juni fietsen wij zelf 500 kilometer in 24 uur om geld op te halen voor het Huis en de Huiskamer. Wij hebben een uitstekende navigator in ons team en wij willen onze trainingsrondjes maar wat graag delen!” Je kunt kiezen uit 4 afstanden: 15 km (voor families) – 50 km (ook geschikt voor de elektrische fiets) – 75 km - 100 km. De routes gaan door het indrukwekkende groen in onze regio en zijn nagenoeg stoplichtvrij.

Kom jij ook in beweging voor het goede doel? Geef je dan op via Huistour2022@gmail.com. Starten kan tussen 10.00 uur en 14.00 uur vanaf de IJsclub in Nootdorp. Kosten voor deelname zijn € 10,- voor volwassenen en € 5,- voor kinderen. Families krijgen korting en als je meer wil doneren is dat uiteraard altijd welkom. 

Websites voor meer informatie:
homewalk.nl/teams/haagse-mopjes
homeride.nl/nl/teams/haagse-annies
kinderfonds.nl/huis-den-haag 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant