De enthousiaste groep selectiespeelsters van DSVP, inclusief technische- en medische staf, zijn maar wat blij met deze overwinning. Foto: Gert Jan van Heyningen

DSVP-vrouwen pakken winst bij ARC

Sport 1.632 keer gelezen

Op Sportpark Zegersloot in Alphen aan den Rijn werd het spannende duel tussen periodekampioen ARC en runner-up DSVP gespeeld. De formatie uit Pijnacker sloeg genadeloos toe en won brutaal met 1-3 na een 0-2 stand bij rust.

Maar zo gemakkelijk was dat in eerste instantie niet. ARC creëerde in de eerste twintig minuten en veldoverwicht en kreeg voldoende mogelijkheden om de score te openen. Sluitpost Roosje Hofland pareerde veel inzetten en hield DSVP in de wedstrijd. Het tij keerde en heel gedurfd kwam de regie van het duel in handen van blauwwitte formatie. Attent werd gereageerd op kleine foutjes bij ARC en daar profiteerde Stella van Oostrom en Bo van Niel van en scoorden.

Vrijwel direct na de rust was het opnieuw Bo van Niel die DSVP op een riante 0-3 voorsprong zette. De eensgezindheid en het plezier in het spelletje was opvallend. Pas vijf minuten voor tijd scoorde Kirsten Nijhof van ARC uit een vrije trap en bepaalde daarmee de eindstand op 1-3.

DSVP-coach Wesley de Ruiter was na afloop erg blij met deze overwinning. ‘Er werd goed gevoetbald waarbij de collectiviteit en passie de doorslag gaf’.