Anke, Geraldine, Patricia, Maartje, Marjolein, Diane en Marianne, beter bekend als Team Cycling For Girls.(Foto: Babette van der Wijst)
Anke, Geraldine, Patricia, Maartje, Marjolein, Diane en Marianne, beter bekend als Team Cycling For Girls.(Foto: Babette van der Wijst)

Dorpsgenoten zetten unieke puzzelfietstocht uit

Sport 1.590 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Sportieve dorpsgenoten Anke, Geraldine, Patricia, Maartje, Marjolein, Diane en Marianne hebben een prachtige puzzelfietstocht uitgezet in de omgeving van Pijnacker-Nootdorp. Het zevental hoopt met deze tocht mensen niet alleen aan het bewegen te krijgen, maar ook lekker wat centen op te halen voor het goede doel en projecten in Malawi.

“We hebben een leuke fietspuzzeltocht van circa achttien kilometer uitgezet tussen Nootdorp en Zoetermeer. Een mooie herfstactiviteit voor het hele gezin”, zegt Diane Lindhout namens het Team Cycling For Girls. Inwoners kunnen snel en simpel meedoen door een bedrag te doneren via africaclassic.nl/cyclingforgirls. Je krijgt dan razendsnel de route en de puzzel opgestuurd. Je steunt op deze manier de projecten van Amref. 

Diane legt uit: “Voor ons is het vanzelfsprekend dat wij zelf belangrijke beslissingen in ons leven kunnen nemen. Wij vinden het belangrijk dat elk meisje waar ook ter wereld kan opgroeien in een gezonde en veilige omgeving. Een omgeving waarin zij naar school kan gaan, een opleiding kan volgen en zelf kan beslissen of, en wanneer zij trouwt en kinderen krijgt. In veel landen in Afrika is dat nog geen vanzelfsprekendheid. Malawi is hierop geen uitzondering. Amref Flying Doctors doet daar wat aan.

Amref is een Afrikaanse organisatie met hoofdkantoor in Kenia. Amref werkt aan verandering van binnenuit, met en door de mensen zelf. “Hiervoor is een continue dialoog met alle leden van een community nodig. Met de meisjes, de jongens, de moeders, de vaders, de culturele leiders, de dorpsoudsten. Verandering moet door iedereen omarmd en gedragen worden. Alleen dan leidt het tot een blijvend succes. Onze hoop is dat een meisje dat opgroeit in Malawi, weet wat haar rechten zijn en deze ook claimt. Dat zij sterk is en haar dromen waarmaakt. Zij zal de juiste keuzes maken voor haar gezin, en daarmee voor de generaties die volgen. De verandering begint bij al deze meisjes En daar gaan wij voor fietsen! Steun ons, steun Amref en steun deze meisjes”, aldus Diane.


Uit de krant