Fotograaf Sander de Hollander volgt de voetballers met zijn scherpe lens.
Fotograaf Sander de Hollander volgt de voetballers met zijn scherpe lens.

De bal rolt weer in Pijnacker-Nootdorp

Sport 850 keer gelezen

Alle amateurvoetbalclubs zijn alweer in voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Ook de clubs in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Afgelopen zaterdag speelde RKDEO thuis tegen dorpsgenoot DSVP. 

In een leuke sportieve wedstrijd tussen allebei de elftallen, waarbij flink werd gestreden om de bal, maar zodra gefloten was de handen weer geschud werden. DSVP kwam op voorsprong via een doelpunt van Joey Zonneveld maar voor het rustsignaal kwam RKDEO langszij via een penalty van Tommy Simonis. Vlak na de doelwisseling kwam RKDEO op voorsprong via een doelpunt van Robin Busquet, maar binnen het uur spelen kwam DSVP alweer op gelijke hoogte via een doelpunt van opnieuw Joey Zonneveld wat tevens de eindstand werd 2-2. 

SV Nootdorp speelde overigens een oefenwedstrijd uit tegen Nieuwenhoorn en liep tegen een behoorlijke nederlaag aan, 4-1. De spreekwoordelijke eer van Nootdorp werd gered door Mitchell Abdoel op aangeven van AJ Mercera.

Hoewel het dorpentoernooi geen doorgang heeft wordt er toch onderling volop gestreden. Dinsdagavond heeft RKDEO uit tegen OLIVEO gespeeld en aanstaande zaterdag wordt de dorpsderby in Nootdorp gespeeld tussen RKDEO uit tegen SV Nootdorp, aanvang 14.30 uur. Ook in Pijnacker wordt de dorpsderby gespeeld tussen DSVP en OLIVEO, aanvang 15.00 uur. 

Uit de krant