Het organisatiecomite heeft zwerfafval opgeruimd langs het tien kilometer lange parcours.
Het organisatiecomite heeft zwerfafval opgeruimd langs het tien kilometer lange parcours.

Halve Marathon Oostland gaat ook dit jaar niet door

Sport 348 keer gelezen

De Halve Marathon Oostland gaat dit jaar niet door vanwege de onzekerheden rondom de coronaversoepelingen. 

De HMO is niet zomaar een hardloopwedstrijd. De HMO is een feest voor jong en oud. Naast het hardlopen zijn er voor de kleinste deelnemers altijd allerhande spelactiviteiten op het feestterrein. Voor de oudere deelnemers en het in groten getale aanwezige publiek is het erg gezellig op en rond het feestterrein. Door alle onzekerheid en maatregelen rondom corona, lukt het niet om op deze manier een evenement te organiseren. Om die reden heeft de organisatie van de HMO, met pijn in het hart, besloten om dit jaar de HMO niet te laten doorgaan. 

“Voor de fanatieke hardloper zijn er gelukkig wel voldoende alternatieven aangezien veel grote evenementen, zoals de CPC en de marathon van Rotterdam, van het voorjaar naar het najaar verplaatst zijn”, aldus het organisatiecomité. Om toch de spirit erin te houden en een positieve daad te stellen, is het comité bijeen gekomen en hebben ze langs het mooie parcours zwerfvuil opgeruimd. Zij hebben gewapend met prikker en vuilniszak het parcours van de 10 kilometer gelopen en vuilniszakken vol met afval verwijderd.

Volgend jaar gaat het organisatiecomité zich weer inzetten voor de organisatie van de editie van 2022. Die staat voorlopig gepland op zondag 11 september 2022.

Uit de krant