Logo telstar-online.nl
<p>Dave Nijhuis en zijn collega Gerald Lagrand onder de ballonnenboog bij de entree van Sportcentrum Pijnacker.</p>

Dave Nijhuis en zijn collega Gerald Lagrand onder de ballonnenboog bij de entree van Sportcentrum Pijnacker.

Dave Nijhuis is zometeen weer de gelukkigste man op aarde

  •   keer gelezen   Sport

Dave Nijhuis is de man achter Sportcentrum Pijnacker. Hij heeft er voor gezorgd dat de bovenruimte van De Diamant op het Raadhuisplein na veertien jaar leegstand toch nog een functie heeft gekregen. Op de 800 vierkante meter aldaar heeft Dave een sportschool gerealiseerd.

Sportcentrum Pijnacker is de naam. Begin 2019 was de opening. Na dertien maanden kwam corona en in 2020 en begin 2021 was de voorziening soms helemaal gesloten en soms open met beperkingen. Sinds vorige week woensdag 19 mei mag er weer meer en als de versoepeling nog even doorgaat, is Dave Nijhuis zometeen weer de gelukkigste man op aarde. Zegt hij zelf.

Jonge fitnessmannen vooral, en af en toe een wat minder jonge dame, komen de sportschool binnenlopen en worden verwelkomd door een enthousiaste Dave Nijhuis die achter de bar ‘gratis eiwitshakes’ bereidt voor wie daar trek in heeft.

“Ik wil iets terug doen voor al die mensen die Sportcentrum Pijnacker en mij trouw gebleven zijn in de maanden dat we dicht waren. Daarnaast heb ik ook alle begrip voor de dertig procent mensen die opzegden, vaak ook uit noodzaak omdat die mensen ook met teruglopende inkomsten zaten. Ik hoop dat ze straks allemaal weer terug komen.”

Op zijn plek
Hagenees Dave Nijhuis voelt zich helemaal op zijn plek in Pijnacker. Hij loopt weg met de mensen hier. Ze doen normaal en ze leven met je mee, zegt Dave. “In de tijd dat we noodgedwongen gesloten waren, kreeg ik volop aanmoedigingen van mensen: kom op, zet door, straks zijn we er weer. Dat is toch prachtig.”

Dave heeft al tien jaar in Ypenburg een sportschool die voortgekomen is uit een kickboksschool. Deze sport kun je nu ook in Pijnacker beoefenen en dat gaat zeker een succes worden, zegt Dave.

Van een kennis kreeg hij de tip om in Pijnacker eens te gaan kijken naar een leegstaande ruimte. In eerste instantie dacht Dave: Pijnacker, wat moet ik daar nou gaan doen? Ga nou gewoon eens kijken, zei die tipgever nog eens. Dave ging kijken met een enthousiaste verhuurder en een even enthousiaste makelaar en vervolgens begon het bij hem te leven.

Verhuurder
Nijhuis ging een contract aan voor tien jaar met de verhuurder en bouwde met eigen handen, en met hulp van zijn vriendin Lisa, zijn schoonouders en heel veel vrienden en kennissen, een kale ruimte om tot een schitterende sportschool met alles erop en eraan, zelfs een sauna. “Alles is hier. Je kunt hier heerlijk sporten. Het personeel is vriendelijk en de prijzen zijn scherp”, zegt Renzo die na een uurtje fitness even staat te wachten tot Dave een ‘sjeekje’ heeft bereid.

Even later vertelt Dave dat het in 2019 meteen na de opening ging lopen. In niet al te lange tijd had de sportschool al duizend leden. Dat is nu teruggelopen naar 700 maar vorig jaar juli, toen er tijdelijk weer meer mogelijk was, waren er in één maand 70 aanmeldingen.

Sportcentrum Pijnacker wil er zijn voor het hele gezin. De tarieven zijn ook zo dat je als gezin gemiddeld per persoon goedkoper uit bent. Het is betaalbaar en toch ben je niet een nummer en krijg je goede persoonlijke begeleiding. Ook jonge sporters voelen zich er helemaal thuis. Ze zijn blij dat ze nu gewoon in hun eigen dorp voor een scherpe prijs kunnen sporten. 22,46 euro per maand is goed te doen.

Op 19 mei vierde Dave Nijhuis de heropening en stond bij de entree een feestelijke ballonnenboog. Er zijn nog beperkingen, met name bij de groepslessen, en overal geldt nog steeds de anderhalve meter regel, maar er kan en mag weer gesport worden. Dat is het goede nieuws. Kijk voor detailinformatie en voor online aanmelding op de site:

Informatie
www.sportcentrumpijnacker.nl


Meer berichten