Oliveo kreeg een bijzondere training van Rugby Club Delft.
Oliveo kreeg een bijzondere training van Rugby Club Delft.

Sportieve en stoere clinic door Rugby Club Delft bij Oliveo

Sport 338 keer gelezen

Vorige week zaterdag heeft Rugby Club Delft uit de gelijknamige plaats een sportieve clinic verzorgt voor de onder de negentien jaar selectie van voetbalclub Oliveo in Pijnacker.

Twintig dolenthousiaste voetballers kregen twee 2 uur lang een afmattende training met de voor hun vreemde ovale bal. Hits, tackles en rucks waren compleet nieuw natuurlijk voor de boys van Oliveo, maar volgens de trainers en spelers van het eerste heren team van Rugby Club Delft was het niveau van een verrassend hoog niveau. Van vele kanten klonken geluiden dat het voor herhaling vatbaar was, deze ontmoeting tussen twee sporten die voortkomen uit een gezamenlijke oorsprong, laat Rugby Club Delft-lid Martin de Ruiter weten aan Telstar/Eendracht.

RC Delft telt al vijfhonderd leden en is daarmee in Nederland een van de grotere rugby clubs aan leden. De accommodatie van de vereniging is gelegen op het sportpark “Biesland” in de Delftse Hout. De ligging van het clubhuis met het terras is een van de mooiste van Nederland.

Kijk ook eens op: rcdelft.nl.

Uit de krant