Logo telstar-online.nl

Gesloten sportkantine slaat groter gat in begroting voetbalclub DSVP

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker - De mogelijkheid om via een livestream de Algemene Ledenvergadering te kunnen bijwonen was in de historie van DSVP nog niet voorgekomen. Voorzitter Peter de Jong sprak niet voor niets van een heel bijzondere ledenvergadering. 

“Corona is iets waar we geen invloed op hebben. Besturen is nu heel lastig. Competities zijn afgebroken en er zijn steeds wisselende maatregelen. Maar gelukkig tonen vrijwilligers de nodige initiatieven, zoals het organiseren van open trainingen. Hierdoor kan heel veel jeugd op het veld lekker bezig zijn”, zegt De Jong.

Bestuurslid Algemene Zaken Dick Grootenboer stond bij het toelichten van het jaarverslag stil bij de vele activiteiten. Aan het jaarlijkse zwemuitje in de Viergang bijvoorbeeld namen in januari 250 kinderen en ouders deel. Ook hij wees op het goede niveau van de vrouwen- en mannenafdeling. “Toch zijn er ook zorgen. Hoewel het aantal vrijwilligers toenam, zijn er ook nog vacatures”, aldus Grootenboer.

Spannende maanden
Jan Kooijman, bestuurslid Financiële Zaken, meldde dat het afgelopen jaar een klein verlies heeft opgeleverd. En dat terwijl de prachtig verbouwde kantine maanden dicht was. “Het verlies aan inkomsten hebben we grotendeels kunnen opvangen door gebruik te maken van twee rijksregelingen en het gedurende drie maanden niet betalen van de veldhuur. Maar als de kantine dit seizoen langer dicht moet en de gemeente de veldhuur wel volledig in rekening brengt, gaat het heel spannend worden. Dat slaat een groter gat in onze begroting waardoor we nog meer de tering naar de nering zullen moeten zetten”, aldus Kooijman.

Tijdens de bestuursverkiezing liet Peter de Jong weten na 12,5 jaar voorzitterschap bereid te zijn nog wat langer als interim-voorzitter door te gaan. “Het zoeken naar een opvolger heeft nog geen resultaat opgeleverd. Daar komt bij dat ik in deze bijzondere tijden niet graag opstap”, zegt hij. Met de verkiezing van Erhard Soeterbroek in de nieuw gecreëerde functie bestuurslid Voetbaltechnische Zaken vrouwen en meisjes vergroot het bestuur de aandacht voor de sterk gegroeide vrouwenafdeling. 

Aan het eind van de bijeenkomst stond voorzitter Peter de Jong uitgebreid stil bij het nieuwe vrijwilligersbeleid: “Meer structuur en minder vrijblijvendheid zijn belangrijke uitgangspunten van dit nieuwe beleid. De vele vrijwilligers die we gelukkig nu al hebben laten zien hoe belangrijk de S van DSVP is. Hen wil ik hartelijk bedanken. Samen zijn we DSVP! En laten we hopen dat we straks zonder beperkingen weer normaal kunnen voetballen.”

Meer berichten