Afbeelding

Debutanten bij eerste dameselftal DSVP

Sport 1.751 keer gelezen

Pijnacker - Vrijdag werd het damesteam van DSVP, vanwege blessures, wederom aangevuld met een aantal talenten. Dit maal vanuit zowel de MO17 als de MO19.

Naoual Yahyaoui en Rijke van der Vegte vanuit de MO17. Sita Breuseker en Lisa Klijn vanuit de MO19. Ze speelden tegen Jodan Boys, dat goed begon en gelijk druk zette op de helft van DSVP.

DSVP i nog zoekende. Zeker ook vanwege de andere samenstelling op het veld. Jodan Boys blijft combineren. DSVP komt steeds iets beter in het spel. Ook hier komen de combinaties tevoorschijn. Een mooie aanval vanaf links. Sita Breuseker blokt een bal in een duel met haar directe tegenstander. Zij krijgt hierdoor de bal goed mee. Een mooie pass de 16 in op de inlopende Geena Toussaint. Zij kan hem met de verdedigster in de rug niet voldoende onder controle brengen. Het spel gaat vervolgens een tijd op en neer. Echte 100% kansen worden nog niet gecreëerd. Jodan Boys heeft een licht overwicht qua balbezit. Ze zijn ook dichter in de buurt geweest van het doel van DSVP. Dit resulteerde al vroeg in een aantal corners. Maar daar kon geen voordeel uit gehaald worden. DSVP vervolgens weer over rechts.

Benthe Ammerlaan kan vanaf de rechtsback positie goed doorlopen. Een kaats met Romy Bruins die Benthe Ammerlaan de diepte in stuurt. De voorzet komt niet bij de spits. Vervolgens een vrije trap voor DSVP links van de 16. De bal wordt hoog voorgegeven. Joden Boys verdedigt gelijk uit en gaat over op de aanval. De pass kwam net te laat waardoor de spits buitenspel stond. Hier hadden ze meer uit kunnen halen. DSVP vervolgens weer. Nu via Jennifer Zwang. Ze kan voorzetten richting Toussaint. Net te kort. Hierna wordt Jodan Boys iets sterker. Aanval over rechts. Lage voorzet eerste paal. Nicole vd Berg, de keepster, weet nog net haar been er tegenaan te zetten. Vervolgens niet veel later een vrije trap voor Joden Boys vanaf rechts halverwege de helft van DSVP. Hoge bal de 16 in. Kopbal ruim naast. Jodan Boys bleef in de aanval. Iedereen van DSVP zag een handsbal van een speelster van Jordan Boys in de 16. Alleen de scheids niet. Hierdoor een opgelegde kans voor Jodan Boys. Speelster 1 op 1 met keepster vd Berg. Ze maakt zich goed breed en weet de bal wederom net met haar voet weg te tikken. De corner zit ze ook weer goed en krijgt een vrije trap mee na een overtreding in de 5 meter.

Jodan Boys komt er de eerste helft niet doorheen en daarmee gaan we met een 0-0 stand de rust in. De 2e helft komt de spits van de MO17 Naoual El Yahyaoui het veld in en zorgt gelijk voor gevaar met haar snelheid. Ze krijgt de 2e helft een aantal opgelegde kansen om DSVP op voorsprong te brengen. Helaas voor DSVP zijn de schoten net te zacht of de keepster van Jodan Boys is een sta in de weg. Het spel blijft wederom op en neer gaan. Er blijven aan beide kanten kansen gecreëerd worden. Jodan Boys scoort het eerst. In eerste instantie weet DSVP nog een aanval af te slaan door goed verdedigend werk van Romy Bruins. Aanval loopt door. Vervolgens vanaf links een hoge bal voor waar een speelster van Jodan Boys de bal vrij kan inkoppen. Van der Berg kansloos. 1-0. Op dat moment enigszins tegen de verhouding in. DSVP had immers aan het begin van de 2e helft de beste kansen op voorsprong te komen. DSVP was het even kwijt en na een fout in de verdediging kon de bal door het centrum gespeelt worden en werd wederom van den Berg gepasseerd. 2-0.

DSVP weet dat hier punten gepakt kunnen worden gezien het spelbeeld. De partijen doen niet voor elkaar onder. DSVP krijgt wederom een kans via Bo van Niel. Helaas is haar schot op het doel te zacht. Dan wordt Naoual El Yahyaoui de diepte ingestuurd en wordt zij randje 16 gehaakt door de verdedigster van Jodan Boys. Iedereen verwachte minimaal een gele kaart, het was immers een doorgebroken speelster, maar niets was minder waar. Alleen een mondelinge waarschuwing. Terwijl zelfs rood had gekund. De scheids maakte ook helemaal geen aanstalte. Dit was een domper voor DSVP. Wederom Een kans ontnomen. De vrije trap leverde uiteindelijk niets op. DSVP bleef druk zetten op de verdediging. En eindelijk was daar loon naar werken. Mooie bal van Naoual El Yahyaoui op Bo van Niel. Van Niel vervolgens met een steekpass op de goed doorgelopen Breuseker. Zij haalt verwoestend uit net buiten de 16. De bal beland over de keepster strak in de kruising. 2-1.

Jodan Boys weet het even niet meer. DSVP gaat voor de gelijkmaker. DSVP creëert nog een aantal corners. Helaas het laatste tikje lukt net niet. Helaas voor DSVP komt het eindsignaal net te vroeg. De winst gaat naar Jodan Boys. DSVP heeft ook vandaag laten zien te kunnen omgaan met aanpassingen en daar een compact team van te kunnen bouwen. En ook zeker over een vechtersmentaliteit te beschikken. DSVP trok helaas vandaag aan het korte eind. Volgende week 3 oktober speelt DSVP vr1 de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Ook dan bent u weer van harte welkom op het sportcomplex in Pijnacker. Dan wordt er afgetrapt om 15:00 uur tegen Den Hoorn vr1 op het nieuwe hoofdveld. Wij hopen u dan ook weer te mogen verwelkomen.