Logo telstar-online.nl

Alcoholcontroles bij verenigingen

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker-Nootdorp - De gemeente Pijnacker-Nootdorp controleert verenigingen op het verkopen van alcohol aan minderjarigen.

Het gebruik van alcohol door jongeren onder de 18 jaar is in Nederland niet toegestaan. "En dat is niet voor niets. Op jonge leeftijd is alcoholgebruik schadelijk voor de ontwikkeling", stelt een woordvoerder van de gemeente. De wet blijkt soms moeilijk te handhaven. De gemeente controleert al langere tijd op de verkoop van alcohol aan minderjarigen. Voorheen lag de focus op de commerciële bedrijven maar vanaf nu worden ook de verenigingen hierop gecontroleerd.

Kantines
Vooral in kantines waar alcohol en jeugd samenkomen, vergt het de verenigingsvrijwilligers veel energie om dit in goede banen te leiden. Wees er in elk geval bewust van dat alcohol verstrekken aan minderjarigen niet mag, laat men weten.

Riskeer geen boete
Verenigingen die tijdens deze controle toch worden betrapt op het verkopen van alcohol aan minderjarigen riskeren een boete. Ook moeten zij met een plan van aanpak komen waarin zij aangeven hoe ze dit in de toekomst gaan voorkomen. Steekproefsgewijs blijven ook nieuwe controles mogelijk.

Meer berichten