Logo telstar-online.nl

Broertjes Mike en Brandon kampioen

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker - De 13-jarige Mike en de 15-jarige Brandon van Henningen zijn allebei twee toppers in het kickboksen. Ze zijn lid van Team Ypenburg, wonen in Pijnacker en trainen bij Sportcentrum Pijnacker.

Mike zit al vanaf zijn achtste op kickboksen en heeft al heel wat prijzen in de wacht gesleept, waaronder de Nederlands en de Europees Kampioenstitel 2019. Hij is al drie keer Europees Kampioen geweest. Mike is buiten de ring een rustige en beleefde jongen, maar in de ring vecht hij als een leeuw. Hij traint drie keer in de week en in het weekend doet hij ook nog aan fitness. Hij traint op zijn conditie, lowkicks, stoten, knieën en schoppen. Hij traint altijd 100 procent en werkt hij ook zo naar de wedstrijd toe. In de ring laat hij in de eerste ronde gelijk zien wie de baas is. Zijn grote voorbeeld is Tyrone Spong. We zullen dan ook nog veel van Mike gaan horen in de toekomst.

Brandon zit al vanaf zijn vijfde jaar op kickboksen. Dus al 10 jaar. Hij is al vier keer Europees Kampioen en drie keer Nederlands Kampioen geworden. Brandon traint drie keer in de week en doet ook aan fitness. De lowkicks, knieën en stoten zijn de gevaarlijkste wapens in de ring. Hij laat zijn tegenstanders dan ook alle hoeken van de ring zien tijdens de drie rondes. Hij is een beest en na de gong gaat hij dan ook gelijk in de aanval en krijg hij veelal de meeste punten van de jury. Het komt ook vaak voor dat hij wint op Technisch Knock Out. Hij weet zijn stoten, knieën en lowkicks op de juiste momenten te combineren. Het is dan ook één spiermassa wat er in de ring staat.

Hij bereid zich dan ook goed voor vlak voordat hij de ring ingaat. Hij krijgt onder andere training van Dave en zijn vader Michael en ze begeleiden hem ook tijdens de wedstrijden net als bij Mike. Volgen kan via Facebook en op Instagram: henningen_ brothers. Daar kun je filmpjes zien van de trainingen, sparring en gevechten in de ring, foto's bekijken en krantenberichten van deze twee kickbokstalenten. Er zijn al tegenstander die niet meer durven te vechten tegen Brandon als ze te horen krijgen dat ze tegen hem in de ring komen te staan. Het gebeurt dan ook wel eens als hij klaar staat voor een gevecht en zich er op had voorbereid, dat zijn tegenstander opeens afhaakt of dat hij al in de eerste ronde wint op Technisch Knock Out, (TKO). Daar gaan we meer van horen!

Meer berichten