Het pand ging volledig in vlammen op. (foto: Ria Wilschut)
Het pand ging volledig in vlammen op. (foto: Ria Wilschut)

Vijf gewonden door megabrand Lansingerland

Regio 5.328 keer gelezen

Lansingerland - Door de enorme brand van maandag aan de Veilingweg in Berkel en Rodenrijs zijn vijf mensen gewond geraakt. Het gaat om twee medewerkers van de brandweer en drie omstanders. Twee gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht wegens het inademen van rook, dat meldt Hart van Lansingerland.

Bij de brand zijn een meubelbedrijf en kringloopwinkel RataPlan in vlammen opgegaan. Ook enkele naastgelegen woningen en een garagebox hebben in brand gestaan. De ravage een dag na de vlammenzee is gigantisch. De brandweer is nog steeds bezig met nablussen. De brandweer kan de teloor gegane meubelfabriek niet goed binnengaan, omdat overal verwrongen staal ligt. Een grijper is bezig om dat op te ruimen. "We zijn nog wel een tijdje bezig", zei officier van dienst Joop van der Steen dinsdagochtend vroeg op Radio Rijnmond.

Landelijk nieuws
De brand is ook landelijke media niet ontgaan. Zo hadden onder andere Algemeen Dagblad, Telegraaf, NOS, Hart van Nederland en RTL Nieuws nieuwsitems over de brand. Zelfs op 'good old' NOS Teletekst was de brand geruime tijd headliner. De brand had ook gevolgen voor omliggende gemeenten en reizigers. De RandstadRail tussen Meijersplein en Pijnacker Zuid heeft een groot deel van de dag niet gereden en in zowel Zoetermeer, als Pijnacker werd een NL Alert afgegeven wegens rondzwevende roetdeeltjes.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant