Logo telstar-online.nl
Foto: Connexxion
Foto: Connexxion

Connexxion introduceert nieuw betaalsysteem

  •   keer gelezen   Regio

Vanaf 1 januari 2018 zullen alle bussen van Connexxion in Haaglanden uitgerust zijn met een pinautomaat. Reizigers zonder OV-chipkaart kunnen een vervoerbewijs dan uitsluitend betalen met hun bankpas of creditcard, zowel met pincode als contactloos. Tot eind 2017 kunnen reizigers uitsluitend met contant geld betalen. In 2018 is dit niet meer mogelijk, vanwege de breed gedragen afspraak binnen de OV-sector om contant geld uit de bussen te weren. Dit vergroot de veiligheid van reizigers en chauffeurs.

Connexxion is de eerste vervoerder in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag die volledig overgaat op cashless. Met de pinapparatuur in de bus, en de mogelijkheid om buiten de bus nog steeds met contant geld een vervoerbewijs (OV-chipkaart) te kopen, hebben reizigers volgens Connexxion voldoende mogelijkheden om met de bus te reizen. Reizigers betalen het kaartje nog steeds bij de buschauffeur en ontvangen het vertrouwde, gestempelde kaartje. Dit kaartje is samen met de pinbon het geldige vervoerbewijs.

Onderzoek alternatieven cash
Uit onderzoek in opdracht van Connexxion blijkt dat het grootste deel van de reizigers die een papieren kaartje koopt dat incidenteel doet, omdat hun OV-chipkaart defect is, men onvoldoende saldo heeft of omdat men hem is vergeten. Van de uitgevraagde alternatieve betaalwijzen (van mobiele telefoon en e-ticket tot aan pinbetalen) komt het pinbetalen als beste optie naar voren, naast het gebruik van de OV-chipkaart. Het overgrote merendeel, circa 97%, reist in Haaglanden al met OV-chipkaart en voor hen verandert er niets.

Opladen OV-chipkaart
Saldo op de OV-chipkaart zetten kan op verschillende manieren: via connexxion.nl/webshop, met het product automatisch opladen, bij een oplaadautomaat of bij een ophaalpunt. Een overzicht van deze oplaadpunten en mogelijkheden om contant te betalen vind je op OV-chipkaart.nl/servicepuntenzoeker.

Ticket apps
Reizigers die liever hun vervoerbewijs voorafgaand aan de reis aanschaffen kunnen gebruik maken van een van de ticket apps van Connexxion zoals Tranzer. Een uitgebreider overzicht van alle nieuwe vormen van betalen is terug te vinden connexxion.nl/betalen

Meer berichten