Ook Dave Roelvink is geboekt.
Ook Dave Roelvink is geboekt.

Ophef over prijzig feestje in buurgemeente

do 10 aug 2017, 12:05 Regio

Lansingerland - Nog even, en dat vindt het tienjarig jubileumfeest van Lansingerland plaats met festival Lansingerland XXL. Drie dagen vol foodtrucks, zeepkisten en een serie optredens, allemaal in en rond  het Annie M.G. Schmidtpark op 25, 26 en 27 augustus. Maar niet iedereen kijkt reikhalzend uit naar het feest. Dat meldt Hart van Lansingerland.

Bij een deel van de lokale politiek is het prijskaartje van 180.000 euro in het verkeerde keelgat geschoten, vooral voor een gemeente die nog sinds kort niet meer onder curatele staat.

Wat het college betreft is alles volgens de regels verlopen. "De raadsleden zijn per brief geïnformeerd op 10 maart, ook over de kosten. De raad heeft, met 26 stemmen voor en 4 stemmen tegen, ingestemd met dit festival voor alle Lansingerlanders", laat een woordvoerder van de gemeente weten. "De reden dat de posters in de gehele omgeving hangen komt doordat Lansingerland nog 5.000 woningen gaat bouwen. Toekomstige nieuwe inwoners kunnen op Lansingerland XXL alvast kennis maken met wat misschien hun nieuwe woonplaats wordt."

Het kritiekpunt, dat er bij het festival vooral geld wordt verdiend door partijen van buiten de gemeente, wordt ook weerlegd door het college. Weliswaar komen de meeste food trucks van buiten de gemeente. Maar lokale ondernemers waren door de organisatie wel benaderd om deel te nemen met hun foodtruck. Lokale deelname is er verder genoeg: er zijn lokale bands geboekt, er wordt lokaal gebrouwen bier getapt, de strobalen worden lokaal geleverd, en zo zijn er nog meer dingen.

Lees hier verder

Uit de krant