Afbeelding

Bordeelgangers krijgen informatie en advies

Regio 2.437 keer gelezen

Regio - Na al meer dan drie jaar succesvolle klantenacties, start op woensdag 19 april de negende actie, gericht op bezoekers van de Haagse prostitutiestraten. Klanten uit de de hele regio worden aangesproken, dus ook mogelijke bordeelgangers uit Pijnacker-Nootdorp.

Er worden twee avonden lang flyers uitgedeeld om klanten te wijzen op hun verantwoordelijkheid voor het melden van signalen van uitbuiting of gedwongen prostitutie, het betalen van een eerlijke prijs en veilige seks met prostituees. Klanten kunnen zich tijdens de actie in een mobiele kliniek gratis laten testen op soa. De klantenactie is een initiatief van het Centrum Seksuele Gezondheid GGD Haaglanden en Spot 46, het informatie- en adviescentrum voor sekswerkers in Den Haag. Het doel van de actie is om een norm te stellen: de klanten worden geïnformeerd over de manier waarop zij een bijdrage kunnen leveren aan goede en gezonde werkomstandigheden in de seksbranche. 

Het Centrum Seksuele Gezondheid GGD Haaglanden en Spot 46 hopen dat dit keer net zoveel klanten zich laten testen als tijdens de vorige acties. Die leidden niet alleen tot veel soa-testen in de mobiele kliniek, maar ook tot een toename van het aantal meldingen uit de regio Haaglanden bij Meld Misdaad Anoniem. 

Het Centrum Seksuele Gezondheid is onderdeel van de GGD Haaglanden. Mensen die een verhoogd risico lopen op seksueel overdraagbare aandoeningen (soa) kunnen zich hier gratis en anoniem laten testen. Spot 46 werd opgericht als een initiatief van de Gemeente Den Haag en is onderdeel van de Stichting Hulp en Opvang Prostitutie en Mensenhandel (SHOP) en heeft als doel de positie van sekswerkers te verbeteren. Spot 46 biedt sekswerkers in de regio Haaglanden gratis informatie en advies over (gezond) werken in de seksbranche.

Uit de krant