Afbeelding

Reinier de Graaf schenkt opbrengst vuurwerkbrillen aan Serious Request

Regio 358 keer gelezen

Regio - Het afsteken van en het kijken naar vuurwerk zorgt elk jaar voor ernstig oogletsel of zelfs blindheid. De polikliniek Oogheelkunde van het Reinier de Graaf ziekenhuis verkoopt daarom ook dit jaar weer vuurwerkbrillen, waarmee gebruikers hun ogen kunnen beschermen.

De brillen zijn tot en met 31 december verkrijgbaar op de polikliniek Oogheelkunde op de locaties Delft en Voorburg voor 2 euro per stuk. De opbrengst komt geheel ten goede aan 3FM Serious Request.

De dj's van 3FM Serious Request zetten zich dit jaar in voor slachtoffers van longontsteking. Deze aandoening eist wereldwijd de levens van 900.000 jonge kinderen per jaar. Met de juiste behandeling en goede informatie zijn zij eenvoudig te redden. Reinier de Graaf ondersteunt dit doel van harte.

Er zijn twee soorten vuurwerkbrillen verkrijgbaar: een model voor kinderen en een versie voor volwassenen. Het doel van de verkoop van de vuurwerkbrillen is ervoor te zorgen dat niemand meer blind wordt of oogletsel oploopt door het afsteken van of het kijken naar vuurwerk. Jaarlijks belanden er gemiddeld 250 slachtoffers per jaar op de Eerste Hulp met oogletsel dat is veroorzaakt door vuurwerk. De oogartsen van Reinier de Graaf willen dat het dragen van een vuurwerkbril door kinderen en ouders net zo vanzelfsprekend wordt als het dragen van een autogordel.

Uit de krant