Foto's: Frank van der Burg
Foto's: Frank van der Burg

Rabobank schenkt 20.000 euro aan kinder- en jeugdafdeling

Regio 68 keer gelezen

Delft - De Rabobank schenkt 20.000 euro aan de Stichting Vrienden van Reinier de Graaf. Het geld komt ten goede aan het project 'Maakbare wereld' van de kinder- en jeugdafdeling van het Reinier de Graaf ziekenhuis.

Dankzij deze donatie worden grote illustraties geplaatst op de wanden van vijf isolatiekamers, één acute kamer en drie patiëntenkamers. Patiëntjes kunnen deze illustraties zelf verder afmaken met stiften en stickers. Het ziekenhuis wil met dit project zorgen voor de nodige afleiding en patiëntjes de regie over hun leven een beetje terug geven.

Image and video hosting by TinyPic

Marco Hofland, ‎directievoorzitter Rabobank Zuid-Holland Midden en Carina Hilders, directievoorzitter Reinier de Graaf en bestuurslid Stichting Vrienden van Reinier de Graaf, tekenden op dinsdag 26 juli de partnerovereenkomst. "Met deze gift wil de Rabobank iets doen voor patiënten wat ook echt blijft. En zo dragen wij bij aan het aangenamer maken van het verblijf van kinderen in het ziekenhuis ", aldus Marco Hofland.

Carina Hilders is ontzettend blij met deze gift. "Gisteren liep ik nog langs de bedjes op de operatiekamer, met daarin onze patiëntjes. Dat maakt altijd diepe indruk op mij. Met het project 'Maakbare Wereld' willen we samen met sponsoren zoals de Rabobank voor deze kinderen het verblijf iets prettiger en minder spannend maken". Het tekenmoment werd feestelijk afgesloten met kinderchampagne en een rondleiding over de afdeling.

Image and video hosting by TinyPic

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant