Afbeelding

VHG-Hoveniers succesvol bij taxusinzameling

Regio 4 keer gelezen

Regio - Onder het motto 'Vergroot de hoop, verklein de kanker' vindt van 15 juni tot en met 31 augustus de nationale inzamelactie taxussnoeisel plaats.

Hoveniers door het hele land, aangesloten bij Branchevereniging VHG, zamelen daarvoor ook taxussnoeisel in. Dit snoeisel bevat een belangrijke grondstof voor het maken van geneesmiddelen waarmee tijdens chemotherapie kanker wordt bestreden.

De VHG-hoveniers hebben nu als, halverwege de looptijd van de actie 'Vergroot de hoop', samen met de Stichting Vergroot de Hoop al tweemaal zoveel taxussnoeisel in gezameld als vorig jaar rond deze tijd. In dit stadium hadden de hoveniers vorig jaar voldoende snoeisel ingezameld voor 400 chemotherapeutische behandelingen van kankerpatiënten. Nu, halverwege juli 2016 is de dubbele hoeveelheid vers taxussnoeisel bijeengebracht: 80.000 kilo, voldoende voor 800 chemokuren.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

De actie 'Vergroot de hoop' duurt nog tot 31 augustus. De organisatoren van de actie hebben goede hoop dat de verdubbelde opbrengst kan worden vastgehouden, zodat uiteindelijk veel meer patiënten dan vorig jaar hiermee worden geholpen.

Wilt u ook snoeisel doneren en een bijdrage leveren aan een recordopbrengst taxussnoeisel? Neem dan contact op met de Stichting Vergroot De Hoop via info@vergrootdehoop.nl voor een lokale VHG-hovenier in uw omgeving. U kunt hier dan uw snoeisel inleveren of een afspraak maken om uw taxus te laten snoeien. Elke kubieke meter taxussnoeisel is goed voor één chemotherapiebehandeling en verhoogt het bedrag dat gedoneerd wordt aan kankerbestrijding.

Uit de krant