Afbeelding

Vierdaagse bij Reinier de Graaf

Regio 6 keer gelezen

Delft - Reinier de Graaf organiseert deze week voor zijn patiënten een eigen Vierdaagse. In navolging van de Nijmeegse Vierdaagse kunnen de patiënten wandelen op een speciaal ingerichte 'Via Gladiola' in het ziekenhuis.

En net als bij de Vierdaagse in Nijmegen ontbreken de feestelijkheden niet. Van een enthousiast publiek en muziek tot stempelkaart en blarenpost; alles is aanwezig. Uiteraard ontvangt iedere deelnemer een gladiool bij het bereiken van de finish.

Op de vijfde verdieping van het Reinier de Graaf ziekenhuis krijgen patiënten van dinsdag 19 juli tot en met vrijdag 22 juli tussen 10.30 uur en 11.30 uur de kans hun meters te maken. De afstanden zijn opgebouwd uit stukken van 50 meter. Na elke 50 meter is het voor laag belastbare patiënten mogelijk om even te rusten. Patiënten kunnen alle vier dagen komen wandelen, maar het is ook mogelijk om één dag of enkele dagen deel te nemen. Om mee te kunnen doen, moet de patiënt onder behandeling staan van een fysiotherapeut van het Reinier de Graaf ziekenhuis.

Image and video hosting by TinyPic

Startsein
Vanochtend gaf Colette van Driel, Centrummanager in het Reinier de Graaf ziekenhuis het startsein voor de eerste wandeldag. Ruim 20 wandelaars liepen over het parcours. Onder de deelnemers waren onder meer patiënten die herstellende zijn van een beroerte of een grote buikingreep. Ook patiënten die nog wachten op een operatie vonden het leuk om mee te doen. "Voor mij is deze Vierdaagse een fijne afleiding", aldus een van de patiënten. "Het is een kans om nieuwe mensen te ontmoeten en het bewegen is goed voor mijn gezondheid."

Mobiliteit
Met deze actie willen de fysio- en ergotherapeuten van het Reinier de Graaf ziekenhuis patiënten laten zien dat bewegen tijdens de opname gezond en leuk is. "Door actief te blijven, verminderen patiënten het risico op complicaties tijdens en na de ziekenhuisopname", aldus Reinier de Graaf-fysiotherapeut en organisator Marc Knigge. "Deze Delftse Vierdaagse past bij ons streven om de mobiliteit van patiënten op structurele wijze te verbeteren." De gladiolen zijn beschikbaar gesteld door Kwekerij J.M. van Berkel uit Hillegom.

Image and video hosting by TinyPic

Uit de krant