Afbeelding

Verdachte van serie overvallen opgepakt

Regio 7 keer gelezen

Rotterdam - Het Regionaal Team Overvallen van de politie eenheid Rotterdam heeft dinsdag 15 december een 28-jarige Amsterdammer opgepakt. Hij wordt ervan verdacht in ieder geval vier overvallen op hotels en een op een tankstation te hebben gepleegd.

Vorige week werd zijn afbeelding, die van 'de lachende overvaller' in de publiciteit gebracht. Een tip zette de rechercheurs op zijn spoor. Hij werd aangehouden in een auto op de Dirk Danestraat in Rotterdam. Een 28-jarige vrouw die bij hem in de auto zat, werd ook aangehouden.

De eerste overval van de man in deze regio was op 19 november op benzinestation aan de Gustoweg in Rotterdam. Op 1 december zou hij een overval hebben gepleegd op een hotel aan de Maasboulevard in Vlaardingen. Drie dagen later, op vrijdag 4 december omstreeks 00.10 uur, was een hotel in Capelle aan den IJssel het doelwit. De meest recente overval was op dinsdag 8 december, toen hij een hotel in Delft zou hebben overvallen.

Publicatie beelden en beloning 
Uit de beschikbare bewakingsbeelden en de werkwijze bleek dat het vermoedelijk steeds dezelfde man was die de overvallen pleegde. Dinsdag 8 december werd via diverse politiekanalen en het opsporingsprogramma Bureau Rijnmond zijn afbeelding naar buiten gebracht, waarbij hij bekend werd als 'de lachende overvaller'. Ook Hart van Nederland besteedde aandacht aan de zaak. De hoofdofficier van justitie van het OM loofde een beloning van 7500 euro uit voor de tip die zou leiden tot de aanhouding en vervolging van de dader.

Herkenning 
Een Amsterdamse politieman meende de verdachte te herkennen en tipte zijn Rotterdamse collega's. In Amsterdam werd de man eveneens verdacht van een overval op een hotel. Het Regionaal Team Overvallen deed nader onderzoek en wist de verblijfplaats van de verdachte te achterhalen. Dinsdagavond wist het team de verdachte in een auto in Rotterdam aan te houden.

Integrale samenwerking 
Rob den Besten, teamleider van het Regionale Team Overvallen, is tevreden met het bereikte resultaat. "In nauwe samenwerking met het Openbaar Ministerie hebben we alles uit de kast gehaald om deze verdachte te achterhalen en aan te houden. Het succes is een groot compliment aan iedereen die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de aanhouding. Ook de reacties vanuit het publiek waren zeer waardevol. Met de aanhouding van deze verdachte verwacht ik dat er een einde is gekomen aan een reeks overvallen, waarvan ik echt het gevoel had dat de overvaller elke dag weer kon toeslaan." 

Uit de krant