Afbeelding

Pesten onder ouderen aanpakken

ma 27 jul 2015, 14:03 Regio

Regio - Het CDA in Den Haag wil een heldere aanpak tegen pesten onder ouderen. Een groot aantal ouderen in verzorgingshuizen wordt gepest door medebewoners. Het gaat om zaken als het maken van nare opmerkingen en roddelen, het bezet houden van een lege stoel, het overslaan bij traktaties, niet teruggroeten en schoppen onder tafel.

Ook worden ouderen uitgesloten van activiteiten zoals het gezamenlijk nuttigen van maaltijden. CDA-woordvoerder ouderenzorg Mohamed Mahawat Khan: ''Pesten in verzorgingshuizen leidt tot veel verdriet en vereenzaming. Ouderen worden buitengesloten of sluiten zichzelf door het gepest uit: zij komen hun kamer niet meer uit en mijden activiteiten. Het behoeft geen uitleg dat dit zeer onwenselijk is.''

Het CDA wil dan ook van het college weten wat er op dit moment in verzorgingshuizen wordt gedaan tegen pesten. Ook wil het CDA weten of de gemeente iets kan doen om pesten onder ouderen tegen te gaan, zoals aansturen op meer maatregelen of het instellen van een pestprotocol of een vertrouwenspersoon.

Uit de krant