Als het aan de PvdA ligt wordt een kaartje voor de RandstadRail niet duurder. Foto: Martijn Mastenbroek
Als het aan de PvdA ligt wordt een kaartje voor de RandstadRail niet duurder. Foto: Martijn Mastenbroek

PvdA: tarieven openbaar vervoer niet laten stijgen

wo 1 jul 2015, 10:02 Regio

Regio - De PvdA wil de tarieven voor het openbaar vervoer in Zuid-Holland de komende jaren niet meer laten stijgen. Fractievoorzitter Ron Hillebrand: "Het openbaar vervoer is de afgelopen jaren alleen maar duurder geworden." 

"Daarmee zijn reizigers uit het openbaar vervoer gejaagd. De coalitiepartijen hebben de kosten voor automobilisten verlaagd met tien miljoen euro. De PvdA vindt het verstandig om ook de OV reizigers te ontzien".

Betaalbaar, schoon en veilig openbaar vervoer is van essentieel belang voor de bereikbaarheid en de economische ontwikkelingen van Zuid-Holland. Veel mensen reizen dagelijks met het openbaar vervoer naar hun werk en school. De PvdA vindt het belangrijk dat deze reizigers voor een betaalbare prijs kunnen reizen.

De PvdA stelt daarom voor om eventuele meevallers ten opzichte van het budgetatair kader van het coalitieakkoord de komende vier jaar te gebruiken om de tarieven op het niveau van 2015 te houden. De partij legt dit voorstel vandaag voor aan Provinciale Staten. 

Uit de krant