Afbeelding

Directeur HTM reageert op mogelijke staking

Regio 14 keer gelezen

Regio - Algemeen directeur Jaap Bierman van HTM reageert vanavond op voorgenomen acties vakbonden met gevolgen voor reizigers in de Haagse Regio die reizen met bus en/of tram.

Bierman: "Pas als onze reizigers tevreden zijn, ben ik tevreden. Acties waarvan zij de dupe worden vind ik ongepast, omdat wij ons bewust moeten zijn van onze grote maatschappelijke verantwoordelijkheid voor het betrouwbaar vervoeren van reizigers. Wij zijn als directie de bonden reeds zeer ver tegemoet gekomen door ons vorige bod te verhogen van 1,81 procent naar een bod ter waarde van 2,30 procent." 

"Ik kan pas meer bieden dan dat, wanneer wij er gezamenlijk in slagen onze reizigers tegen grotere tevredenheid te vervoeren, zodat zij het OV ook vaker gaan gebruiken. Over de precieze maatstaf voor het meten van die tevredenheid wil ik uiteraard overleggen, zodat dit mechanisme focust op zaken die HTM ook daadwerkelijk zelf kan beïnvloeden.  De bonden echter blijven stug vasthouden aan hun ultimatum van 2,39 procent. Ik roep de bonden dan ook hierbij nogmaals op constructief en gezamenlijk oplossingen te zoeken, in het belang van een betrouwbare dienstverlening aan onze reizigers."

Uit de krant