Foto: Martijn Mastenbroek
Foto: Martijn Mastenbroek

Op grote schaal ijzel komende nacht

Regio 48 keer gelezen

Regio - Het is opletten de komende nacht en morgenochtend voor wie de weg op wil gaan. MeteoGroup verwacht op grote schaal ijzel en daarmee risico op verraderlijke gladheid. 

Komende nacht gaat het vanuit het westen ijzelen, landinwaarts soms vermengd met sneeuw. Later is in vooral in het oosten en zuidoosten van het land ook een aantal centimeters 'droge' sneeuw mogelijk. Ook morgenochtend houdt de neerslag Nederland eerst nog bezig. Daarbij loopt de luchttemperatuur op steeds meer plekken op tot boven nul. De wegdektemperaturen stijgen echter wat langzamer, waardoor het risico op gladheid nog altijd niet geweken is. Later in de ochtend en in de middag trekt de neerslag naar Duitsland toe weg. In de nacht van zaterdag op zondag wordt het op diverse plaatsen opnieuw glad, dan door andere oorzaken. 

Het verraderlijke van ijzel
Het is de afgelopen jaren niet vaak gebeurd dat het langdurig geijzeld heeft. Het verraderlijke van ijzel is tweeërlei. Ten eerste is de laag ijs die zich vormt niet of nauwelijks zichtbaar. Ten tweede vermindert ijzel de werking van het strooizout.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant