Foto: Denise Quik
Foto: Denise Quik

Metropoolregio verbetert bereikbaarheid Rotterdam The Hague Airport

Regio 64 keer gelezen

Regio - De Vervoersautoriteit Metropoolregio Rotterdam Den Haag werkt aan het verbeteren van de kwaliteit van de huidige busverbindingen tussen Delft (met name de TU campus), Rijswijk, Schiedam, Zoetermeer en Rotterdam The Hague Airport.

Hiermee gaat de Metropoolregio aan de slag met de aanbevelingen uit de 'Verkennende studie naar de OV bereikbaarheid van Rotterdam The Hague Airport' om de bereikbaarheid van de luchthaven te verbeteren. De Metropoolregio werkt deze aanbeveling nader uit samen met de RET en HTM. Ook worden de OV-reismogelijkheden extra onder de aandacht gebracht bij reizigers. Om de verbindingen tussen de luchthaven en de regionale economische kerngebieden te verbeteren, wordt ingezet op maatwerk met een marktplaats van mobiliteitsdiensten.

Denk bijvoorbeeld aan shuttles voor bedrijven en hotels. Voor een goede verbinding tussen de RandstadRailhalte Meijersplein en Rotterdam The Hague Airport, zal aan de markt een uitvraag worden gedaan naar innovatieve vervoerssystemen. Hierbij zoekt de Metropoolregio samenwerking met de TU Delft. Uit de studie blijkt verder dat een tramverbinding tussen Delft-Zuid via de luchthaven naar Rotterdam op afzienbare termijn niet haalbaar is door de hoge investerings- en exploitatiekosten en het aantal te verwachten reizigers.

"Uitstekende OV-verbindingen van en naar Rotterdam The Hague Airport zijn onmisbaar voor de bereikbaarheid van de Zuidelijke Randstad op internationale schaal en geven een impuls aan de regionale economie. De luchthaven wordt immers niet alleen gebruikt door toeristen, maar is ook een belangrijke zakelijke luchthaven. Daarom gaan wij aan de slag met de uitkomsten uit de in onze opdracht verrichte 'Verkennende studie'. Na de zomer komen we met concrete uitwerkingen van deze aanbevelingen", aldus de Rotterdamse wethouder Pex Langenberg, voorzitter van de Vervoersautoriteit van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant