De lokale ploeg van D66.
De lokale ploeg van D66.

D66 groeit in Zuid-Holland het hardst

Regio 67 keer gelezen

Regio - D66 heeft in de provincie Zuid-Holland de meeste nieuwe leden er bijgekregen ten opzichte van de andere provincies. In 2014 kon D66 maar liefst 384 nieuwe leden welkom heten in de provincie Zuid Holland. Hiermee groeit D66 Zuid-Holland samen met Noord Holland uit tot de grootste D66 provincies van Nederland.

In totaal heeft D66 nu meer dan 25.000 leden. D66-leider Alexander Pechtold is blij met al die nieuwe leden: "Deze honderden nieuwe mensen hebben we de komende maanden hard nodig om op 18 maart bij de verkiezingen voor de provincie Zuid-Holland én de Eerste Kamer een goed resultaat te halen."

Burgemeester Francisca Ravestein van Pijnacker-Nootdorp is ook geen onbekende bij D66. Voordat Ravestein zes jaar geleden naar Opsterland verhuisde om het burgemeesterschap eerst daar te vervullen, had zij al een lange carrière in de politiek achter de rug. Zij zat voor D66 in de deelraad en in de gemeenteraad van Rotterdam, en kwam in 1998 ten tijde van het tweede paarse kabinet naar de Tweede Kamer als woordvoerder ruimtelijke ordening. In de lokale gemeenteraad heeft D66 momenteel vijf zetels.

Uitzonderlijk
De afgelopen jaren is D66 de enige partij die nog steeds meer nieuwe leden krijgt. Uitzonderlijk, andere politieke partijen zien hun ledenaantallen al jaren gestaag dalen. Terwijl D66 tegen die trend in steeds groter wordt. Pechtold: "Wij zijn niet alleen de grootste partij in veel gemeenten in Zuid Holland, zoals Den Haag, Leiden en Delft, we krijgen ook veel nieuwe leden. Fantastisch, van harte welkom. Leden zijn belangrijk voor de partij, zij vormen het hart van onze verenging."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant