Afbeelding

Huurders laten onnodig veel geld liggen

Regio 4 keer gelezen

Regio - De Woonbond lanceert vandaag de campagne 'Er zit geld in je huis' als onderdeel van het project 'Bespaar energie met de Woonbond'. Met deze campagne maakt de Woonbond huurders bewust van het geld dat in hun huis zit. In een stopcontact, op het dak of in de ramen: huurders laten onnodig veel geld liggen.

Aan de hand van een energierondje met concrete voorbeelden, stimuleert de Woonbond huurders om minder geld weg te gooien. Een opsteker, zo vlak na de meest deprimerende dag van het jaar. De Woonbond lanceert de campagne bewust een dag na Blue Monday en doopt vandaag dan ook om tot Green Tuesday.

Een dag met goed nieuws, want geld besparen kan al heel gemakkelijk en zit in kleine dingen. Zo scheelt het bij oude woningen al 117 euro per jaar om de verwarming 's nachts en als je weggaat lager te zetten. Alle maatregelen bij elkaar opgeteld levert dit een gemiddeld huishouden maar liefst rond de 900 euro per jaar op. Dat is maandelijks bijna de helft van de gemiddelde energierekening (160 euro).

Energierondje
Dat huurders geld in hun huis laten liggen, staat dus vast. Op de website www.bespaarenergiemetdewoonbond.nl kunnen huurders nu terecht voor een energiebesparingsrondje. De Woonbond geeft hier tips voor maatregelen die huurders zelf kunnen treffen, zoals stekkers uit het stopcontact halen of dikke gordijnen ophangen.

Daarnaast wijst de Woonbond op maatregelen die huurders samen met de verhuurder kunnen treffen, zoals het plaatsen van dubbelglas of dakisolatie. Omdat daarvoor vaak langer overleg nodig is, roept de Woonbond huurders op om alvast zelf aan de slag te gaan.

Over de Nederlandse Woonbond
De Nederlandse Woonbond is de landelijke belangenvereniging van huurders en woningzoekenden en komt op voor de belangen van alle huurders in Nederland. De Woonbond staat voor betaalbare woonlasten. Energiebesparing is daarbij een belangrijk speerpunt, www.woonbond.nl.

Uit de krant