Afbeelding

Dierenpartij wil Julialaantje helpen met geld of onderdak

Regio 47 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Pijnacker-Nootdorp zou het in financiële nood verkerende dierenasiel 't Julialaantje in Rijswijk kunnen bijstaan met financiële ondersteuning. Een andere mogelijkheid is het asiel aan onderdak te helpen in deze gemeente. Daarvoor pleit de Partij voor de Dieren bij het gemeentebestuur.

Gemeenten hebben de wettelijke plicht om zwerfdieren en gevonden dieren minimaal twee weken op te vangen. De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft hiertoe een convenant afgesloten met het dierenopvangcentrum 't Julialaantje in Rijswijk. Zwerfdieren en gevonden honden en katten uit de gemeente Pijnacker-Nootdorp worden daar opgevangen.

Dierenasiel 't Julialaantje verkeert echter in financiële nood. Om een grootschalige en noodzakelijke renovatie te kunnen betalen, moet er voor 1 juli dit jaar nog 300.000 euro worden geworven op een bedrag van 1,3 miljoen euro. Als dat niet lukt, moet het dierenasiel na 40 jaar de deuren sluiten, omdat het huidige dierenopvangcentrum niet meer voldoet aan de wettelijke eisen. Gemeenten in de omgeving, waaronder Pijnacker-Nootdorp, hebben toegezegd te helpen met de fondsenwerving en de kosten van de jaarlijkse erfpacht voor hun rekening te nemen.

Over deze gang van zaken heeft de Partij voor de Dieren in Pijnacker-Nootdorp vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders. De partij wil onder meer weten op welke manier de gemeente 't Julialaantje gaat helpen bij de fondsenwerving. Wat de Partij voor de Dieren betreft zou Pijnacker-Nootdorp, samen met andere gemeenten, het dierenasiel financieel kunnen bijstaan.

Fractievoorzitter  Carla van Viegen: "De gemeente heeft een wettelijke verplichting om gedurende minimaal twee weken zwerfdieren en gevonden dieren, die in onze gemeente gevonden worden, op te vangen. De Partij voor de Dieren wil dat de gemeente goede zorg blijft bieden aan dieren in onze gemeente!."

't Julialaantje voldoet al jaren niet meer aan de minimale wettelijke eisen voor de opvang van dieren. Als het asiel om die reden dicht moet, dan kunnen daar ook geen dieren uit Pijnacker-Nootdorp meer worden opgevangen. De Partij voor de Dieren vraagt het gemeentebestuur wat in dat geval het alternatief is en welke kosten daarmee zijn gemoeid. Een mogelijke oplossing is om 't Julialaantje onderdak te bieden in deze gemeente. De partij vraagt het college of het bereid dit voorstel te ondersteunen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant