Afbeelding

Juli gaat zomers van start

Regio 78 keer gelezen

Regio - Na een wisselvallige en grotendeels gematigde start van de zomerperiode, na de langste dag, lijkt het de komende dag de goede kant op te gaan.

Waar morgen vooral landinwaarts nog een paar buien valt blijft het vanaf dinsdag vrijwel overal droog en loopt het kwik met veel zon op naar zomerse waarden aan het einde van de week, rond de zomerse 25 graden.

De nieuwe werkweek gaat nog met een paar buien van start, maar de zon schijnt overal ook flink. Met een zwakke tot matige west- tot noordwestenwind wordt het rond 18 graden in het Waddengebied tot lokaal 21 in het zuiden van het land. Dinsdag, als de tweede zomermaand juli van start gaat, blijft het op de meeste plaatsen droog en wordt het met geregeld zonneschijn al een graadje warmer.

Woensdag loopt het kwik op veel plaatsen al op naar 20 tot lokaal 25 graden. In het noorden heeft de zon het dan wat moeilijker dan ik het strak zonnige zuiden des lands. Donderdag draait de wind naar het zuidwesten en wordt het op veel plaatsen zomers, rond 25 graden. Op de stranden wordt het met een wind van zee net iets minder warm, maar nog altijd zo’n 20 tot 22 graden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant