Foto: Politie Eenheid Den Haag
Foto: Politie Eenheid Den Haag

Grote integrale controle RandstadRail

Regio 7 keer gelezen

Den Haag - De HTM, RET en de politie voerden donderdag 26 juni een grootschalige controle uit op de Randstadrail-lijnen tussen Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer. De controle had als doel de veiligheid van reizigers en ov-personeel te vergroten en de orde in het openbaar vervoer te waarborgen.

De HTM maakte in 22 gevallen een proces-verbaal op omdat de reiziger geen geldig vervoersbewijs kon overleggem. Medewerkers van de RET deden dat in acht gevallen. De politie maakte vier keer proces-verbaal op. Dat varieerde van identificatieplicht, drankgebruik en het bezit van vals geld.

Samenwerking
Het is voor het eerst dat de politie, HTM en RET op deze manier samenwerken. Dat is het resultaat van afspraken die de drie partijen hebben gemaakt. In de toekomst gaat de HTM en RET vaker met ondersteuning van de politie dit soort gezamenlijke acties houden. Het doel is het aantal betalende reizigers te vergroten en is mede gericht om de overlast in het openbaar vervoer terug te dringen en de veiligheid te vergroten.

Uit de krant