Foto: Marvin Hake
Foto: Marvin Hake

Rampenoefening Reinier de Graaf Gasthuis

Regio 69 keer gelezen

FOTO'S Delft - Woensdagmiddag heeft het Reinier de Graaf Gasthuis een rampoefening gehouden. De opdracht was de opvang en verzorging van ruim 60 (LOTUS-)slachtoffers en de opvang van hun familie.

Het scenario betrof een conferentie van topambtenaren, waarbij tijdens een demonstratie rellen uitbraken en vele gewonden vielen. Ook raakten personen onwel. Reinier de Graaf deed deze oefening in samenwerking met de GHOR, het Regionaal Ambulancevervoer (RAV), de huisartsenpost Delft (HAP) en Defensie.

Calamiteitenoefeningen zijn een belangrijk element in de voorbereiding op werkelijke rampen, zoals de ramp in Alphen aan de Rijn of het ongeluk met het Turkish Airlines toestel in 2009. Reinier de Graaf oefent jaarlijks met het Ziekenhuis Rampenopvangplan (ZiROP). Bij elke oefening worden specifieke doelen vastgesteld.

"Op 6 november was dit vooral inzicht te krijgen in de opvang en behandeling van een grote toestroom van zogenaamde T3-slachtoffers. Dit is een patiëntencategorie die minder urgent spoedeisende hulp nodig heeft", zo meldt een woordvoerster van het ziekenhuis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant