Afbeelding

Burgemeester Lansingerland vertrekt

Regio 12 keer gelezen

Lansingerland - Burgemeester Ewald van Vliet, van buurgemeente Lansingerland, vertrekt na ruim zes jaar burgermeesterschap per 1 januari 2014. Per deze datum wordt hij benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur van Lucas Onderwijs.

Ewald van Vliet heeft meer dan tien jaar voor Lucas Onderwijs gewerkt, is zijn onderwijscarrière gestart als leerkracht, en geëindigd als directeur van basisschool De Fontein. Aansluitend is hij het openbaar bestuur binnengetreden. Eerst als wethouder en sinds 2007 in Lansingerland als burgemeester.

Reactie college
Het college betreurt het vertrek van Ewald van Vliet: “Hij heeft zich de afgelopen jaren met hart en ziel ingezet voor onze gemeente. Lansingerland verliest met zijn vertrek een goede bestuurder. Wij respecteren zijn besluit. Het voorzitterschap van het College van Bestuur is voor hem een geweldige kans om een bijdrage te leveren aan het onderwijs. We wensen hem veel succes toe!”

Pijnacker-Nootdorp
Burgemeester Rik Buddenberg van Pijnacker-Nootdorp heeft begin deze maand ook kenbaar gemaakt dat hij niet beschikbaar is voor een derde periode als burgemeester in de gemeente. Halverwege juni 2014 eindigt zijn tweede termijn.

Uit de krant