Foto: Martijn Mastenbroek
Foto: Martijn Mastenbroek

Zoektocht Schie duurt drie dagen

Regio 46 keer gelezen

Delft - De zoektocht in de Delftse Schie naar de sinds maandag 22 april vermiste Riet van Veldhoven – Van velzen gaat drie dagen duren, dat bevestigt een woordvoerster van Politie Eenheid Den Haag tegenover onze redactie.

“We zoeken de komende drie dagen in de Schie met duikers van Defensie en met sonarmateriaal”, zegt ze. Er is overigens geen specifieke reden om daar te zoeken: “We willen gewoon uitsluiten dat ze daar ligt. Als de zaak gesloten wordt en het wordt een Cold Case dan wil je toch alles gedaan hebben.” Afhankelijk van de resultaten wordt de actie verlengd. Er wordt in principe alleen in de Schie gezocht.

"De brandweer van Pijnacker-Nootdorp heeft een zogenoemde verzorgingsunit geplaatst die het team faciliteerd. Bij de operatie is verder geen brandweer betrokken", zo laat een woordvoerder weten. Ook de Koninklijke Marine is bij de actie betrokken.

De Delftse 'Tante Riet' verdween op klaarlichte dag toen zij onderweg was naar haar huisarts. Ook haar fiets is nog steeds niet gevonden. De gecoördineerde zoektocht vandaag is uitgevoerd op verzoek van de politie in Delft. Eerder werd met een groot aantal speurhonden de Deltse Hout, Dobbeplas en Balij afgezocht.

Uit de krant