Foto: Twitter/Dannyvdburg
Foto: Twitter/Dannyvdburg

Flinke brand in Delftse wijk

Regio 9 keer gelezen

UPDATE Delft - Vanmorgen rond acht uur brak door onbekende oorzaak brand uit in sloopwoningen aan de Professor Telderslaan in Delft. Over de breedte van twee portieken is de hoogste bouwlaag uitgebrand. Niemand raakte bij deze brand gewond.

De brand werd tegen acht uur ’s morgens ontdekt door mensen aan de overkant van de leegstaande woningen. Toen de brandweer er eenmaal was, werd duidelijk dat meerdere eenheden nodig waren voor de bestrijding van de brand.

Omdat het slooppanden zijn en er daardoor geen levensbelangen of het behoud van dierbare bezittingen op het spel staan, is gekozen voor een ‘defensieve’ aanpak. Dat wil zeggen dat de brandweer minder risico’s neemt, door van buiten naar binnen te werken. Eerst de buitenste grenzen van de brand bepalen en bewaken en vervolgens daarvandaan de brand opsluiten en kleiner maken.

Na onderzoek en contact met de sloper is het risico van asbestverspreiding uitgesloten. Bij deze brand kwam dus geen asbest vrij in de lucht. Zodra de brand volledig gedoofd is worden de portieken weer overgedragen aan de woningbouwvereniging. Vanaf vanavond wordt naar verwachting beveiliging ingezet om een herhaling te voorkomen. De Professor Telderslaan ligt op een steenworp afstand van de wijk Emerald in Delfgauw, ook daar was de brand te ruiken.

Eerder vannacht is de brandweer ingezet bij een kleinere brand verderop in de straat. Daar kon de brand, die overigens ook in de top van de woning woedde, met minder eenheden en sneller bestreden worden. Ook daar deden zich geen persoonlijke ongelukken voor en kwam er geen asbest vrij.

Update 14.28 uur
Delft - Politieagenten hielden zondag 30 december om 08.00 uur een 37-jarige Delftenaar aan voor brandstichting in een flat aan de Professor Evertslaan. Om 03.45 uur werden agenten gestuurd naar een brand in de flat. De brandweer bluste de brand waarna alle hulpdiensten vertrokken. Omstreeks 07.30 uur werden agenten en brandweer weer gestuurd naar de flat voor een brand.

Politieagenten constateerden dat er sprake was van brandstichting. In de omgeving van de flat troffen agenten de 37-jarige Delftenaar aan die zich verdacht ophield. De man werd aangehouden. De recherche onderzoekt of hij iets met de brandstichting te maken heeft. Met onmiddellijke ingang zijn er maatregelen getroffen om brandstichting te voorkomen. Beveiligingsmedewerkers zijn aanwezig om toezicht te houden.

Update 17.17 uur
Check hieronder meer pica's van Anouk Krempel

Uit de krant