Afbeelding

Vuurwerkbril verkrijgbaar bij SFG

Regio 73 keer gelezen

Regio - Het Sint Franciscus Gasthuis biedt ook dit jaar de mogelijkheid om vuurwerkbrillen te kopen voor kinderen en volwassenen. Deze worden vanaf heden aangeboden in het kader van de vuurwerkcampagne op initiatief van Het Oogziekenhuis Rotterdam en Het Oogzorgnetwerk.

De vuurwerkbrillen zijn beschikbaar in hippe kleuren en in een kleine en grote maat. Voor drie euro per stuk zijn de brillen te koop bij de polikliniek Oogheelkunde van het Sint Franciscus Gasthuis. Deze polikliniek is te vinden op de derde verdieping, balie 312 en is op werkdagen geopend van 8.30 tot 12.30 uur en 13.30 - 17.00 uur. Voor meer informatie kun je contact opnemen via telefoonnummer 010 - 461 6935.

Vuurwerkcampagne
Dit jaar vindt voor de zevende keer de vuurwerkcampagne plaats met als doel het voorkomen van letselschade aan ogen door vuurwerk. Rond de vorige jaarwisseling waren er ruim driehonderd vuurwerkslachtoffers met oogletsel. Zestien werden er blind. Met behulp van de vuurwerkbril, promotiemiddelen en voorlichting wordt geprobeerd om een zo groot mogelijke doelgroep te bereiken en onnodige schade te voorkomen.

Landelijke campagne
Naast de regionale aanpak van de vuurwerkbrilcampagne met de Oogzorgnetwerkpartners, wordt ook landelijk campagne gevoerd. Dit doet de service organisatie van Het Oogzorgnetwerk samen met haar samenwerkingspartners Vuurwerkpreventie, Consument en Veiligheid, de NUVO en sinds dit jaar ook het Oogfonds. Meer informatie over het specialisme Oogheelkunde vindt u op www.sfg.nl/oogheelkunde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant