Afbeelding

Gemeente Lansingerland wil opheldering HSL

Regio 29 keer gelezen

Lansingerland - De gemeente Lansingerland heeft met verbazing kennis genomen van de berichten in de media dat minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu ook intercity’s op de HSL-zuid wil laten rijden om zo het exploitatietekort het hoofd te kunnen bieden. In een brief van 17 november vraagt de gemeente opheldering van de minister over de berichtgeving hierover in de media.

De gemeente vraagt zich af: hoe het intensiever gebruik van de HSL-zuid te rijmen is met de al geconstateerde geluidsoverschrijding en de toezeggingen van de minister om deze overschrijding ongedaan te maken; of de minister bij haar afweging ook de geluidssituatie in Lansingerland heeft betrokken; of deze ontwikkeling niet het oplossen van de bestaande geluidsproblematiek belemmert; hoe het toelaten van intercity’s zich verhoudt met het op hogesnelheidsmaterieel gerichte Tracébesluit en de daarin genoemde geluidswaarden.

Vanwege het intensieve contact tussen gemeente en het ministerie had de gemeente Lansingerland er op gerekend dat het ministerie voorafgaand aan dit besluit contact met haar had opgenomen. Met name om aan te geven hoe de minister de toezegging om de geluidswaarden uit het Tracébesluit te zullen respecteren, gestand wil doen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant