Vermoedelijk is een gasexplosie de oorzaak geweest.
Vermoedelijk is een gasexplosie de oorzaak geweest.

Brandweer ingezet in Rijswijk

Regio 58 keer gelezen

Rijswijk - Bij een zeer grote brand in het centrum van Rijswijk is dinsdagochtend een dode gevallen. De brand woedde in een modezaak aan de Herenstraat. Ook brandweer Pijnacker-Nootdorp verleende assistentie

.

Afred Ottink van het korps over het incident: "De hulpdiensten troffen bij aankomst een grote uitslaande brand aan die zich snel uitbreidde. Meer eenheden moesten dan ook worden ingezet om de brand in een winkel en daarboven gelegen woningen te bestrijden. Vanwege de hitte moest de brandweer zich in eerste instantie beperken tot het blussen van buiten af. Na enige tijd werd achter in het pand een dodelijk slachtoffer aangetroffen."

"Vanuit Pijnacker-Nootdorp werden de Mobiele Commando Unit en een Tankautospuit enige uren ingezet. De laatste om een zogenaamde restdekking te leveren voor het stadsgebied Laak. Vermoedelijk is een gasexplosie de oorzaak geweest van de brand. De politie is een onderzoek gestart in verband met het aantreffen van het slachtoffer en de exacte toedracht", aldus Ottink.

In verband met het onderzoek komt de recherche graag in contact met mensen die in de vroege ochtenduren van dinsdag 27 september iets gezien hebben in de omgeving van de Herenstraat dat met deze brand te maken kan hebben. Heb je informatie, bel dan met het onderzoeksteam van Politie Haaglanden via nummer 0900-8844. Blijf je liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Ook bestaat de mogelijkheid om beelden te uploaden op de site van Politie Haaglanden via deze link.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant