Ook het hotel bij Rotterdam Airport werd overvallen.
Ook het hotel bij Rotterdam Airport werd overvallen.

Hotelovervallers opgepakt door recherche

Regio 143 keer gelezen

VIDEO Haaglanden - Met de aanhouding van drie verdachten in de leeftijd van 19, 24 en 25 jaar verwacht het overvallenteam ?Twister? van Politie Haaglanden een doorbraak te hebben geforceerd in het onderzoek naar een reeks overvallen op hotels in 2010.

Het team onderzocht in nauwe samenwerking met het Openbaar Ministerie zeventien overvallen, pogingen en voorbereidingen daartoe op hotels, supermarkten, een bank en een andere instellingen. De overvallen vonden plaats in de periode mei tot augustus 2010 en werden gepleegd in Haaglanden (Den Haag, Wassenaar), Hollands Midden (Leiden, Leiderdorp en Bodegraven) en Rotterdam-Rijnmond (Rotterdam, Vlaardingen, Berkel en Rodenrijs).

De drie verdachten uit Berkel en Rodenrijs en Rotterdam werden dinsdag 25 januari aangehouden. Het onderzoek naar hun betrokkenheid bij de reeks overvallen wordt voortgezet. Het rechercheteam sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

De aanpak van overvallen is ??n van de prioriteiten van Politie Haaglanden. Sinds dit voorjaar heeft het korps daarom een speciaal overvallenteam. Ook wordt het toezicht op zogenoemde ?hot spots? verscherpt en gaat het korps potenti?le daders ?dicht op de huid zitten?.

Met het OM zijn afspraken gemaakt over onder meer de inzet van bijzondere opsporingsmiddelen; ook hanteert het OM zwaardere strafeisen. Ook worden ondernemers, huiseigenaren en woningbouwcorporaties gewezen op de maatregelen die zij zelf kunnen nemen om overvallen tegen te gaan.

Beelden hotelovervallers

Hotel Rotterdam Airport overvallen

Hotelzaken morgen in Opsporing Verzocht

Overvallenteam onderzoekt hotel-overval

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant